Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Doğal Gaz Borularının Kaynak Mukavemetine Kaynak Yöntemlerinin ve Bileşik Takviyesinin Etkisi
2023
Dergi:  
Journal of Materials and Mechatronics: A
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada doğal gaz boruları için uygulanan kaynak işleminin uygulanabilirliği için 1/2 inç çapında, 2,8 mm kalınlığındaki API 5L X52 çelik boru 100 mm uzunluğunda kesilerek kaynak ağızları açılmıştır. Hazırlanan parçalar belirli kaynak yöntemleriyle (oksi-gaz, elektrik ark ve MAG) kaynak yapılmıştır. Uygulanan kaynaklar kaynak bölgesine silisyum karbür (SiC) takviyesi yapılmadan ve SiC takviyesi yapılarak iki şekilde uygulanmıştır. Kaynak sonrası elde edilen numuneler mikro yapı, çekme, yorulma ve sertlik deneyleri için standartlara uygun olarak hazırlanarak mekanik testler uygulanmıştır. En yüksek akma dayanımı, SiC takviyesi yapılarak rutil elektrod kullanılarak elektrik ark kaynağı yapılan numunede elde edilmiştir. Elde edilen numunelerden SiC takviyeli kaynaklı numunelerin mekanik özeliklerinde iyileşme olduğu gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Welding Methods and Compound Reinforcement Used In Joining Natural Gas Pipes On Weld Strength
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, API 5L X52 steel pipe with a diameter of 1/2 inch and a thickness of 2.8 mm was cut into a 100 mm length and the weld grooves were machined for the weldability with different welding processes using SiC additions. The steel pipes were welded with welding methods of oxy-gas, electric arc and MAG. The specimens were welded in two ways: with and without silicon carbide (SiC) reinforcement. The welded samples were prepared for microstructure, tensile, fatigue and hardness tests in accordance with the standards and mechanical tests were applied. The highest yield strength was obtained with the electric arc welded sample using a rutile electrode with SiC reinforcement. It was observed that the mechanical properties of API 5L X52 steel welds were improved with the addition of SiC reinforced.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Materials and Mechatronics: A

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Materials and Mechatronics: A