Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Eğitimin Güçlendirilmesi: Covid-19 Döneminde Aşı Tereddüdünün Ele Alınması
2024
Dergi:  
Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi
Yazar:  
Özet:

2019 yılında yeni bir korona virüsün ortaya çıkmasıyla başlayan COVİD-19 salgını, dünya çapında toplumlar üzerinde derin etkiler yarattı. Bununla birlikte, çeşitli aşıların ortaya çıkması, paradoksal olarak halkın güveninin azalmasına yol açarak aşı karşıtlığının artmasına neden oldu. Bu çalışma, aşılama oranlarının artırılmasında, tereddütlerin gidermesinde ve halk sağlığı önlemlerini güçlendirmede eğitimin rolünü belirlemeyi amaçlıyor. Araştırmada, Dünya Bankası tarafından yayınlanan 41 ülkenin yer aldığı “Learning Loss Covid-19” yatay kesit veri setinden yararlanılmıştır. Ayrıca, “Aşılama oranı (kişi başına)” ile “Eğitim Yılı” arasındaki ilişkiyi analiz etmek için iki aşamalı en küçük kareler (2SLS) yöntemini kullanılmıştır. Ampirik bulgular, eğitim düzeyindeki bir yıllık artış, kişi başına uygulanan dozlarda yaklaşık %14'lük bir artışa ve ülkeler genelinde ortalama dozda %23'lük bir artışa yol açmaktadır. Bu nedenle eğitim, aşılama oranlarının güçlendirilmesinde ve artırılmasında önemli bir rol oynamakta ve küresel halk sağlığı çalışmalarında güçlü bir araç olarak önemini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Empowering Education: Addressing Vaccination Hesitancy In The Covid-19 Era
2024
Yazar:  
Özet:

The COVID-19 pandemic started in 2019 with the emergence of a new coronavirus and has greatly affected societies worldwide. It has led to an increase in mortality rates, disturbed pre-existing health conditions, disrupted educational systems, and reduced global workforce productivity and production. The scientific community has expedited vaccine development to combat the pandemic. However, the emergence of various vaccines has paradoxically resulted in a decline in public confidence, contributing to anti-vaccine sentiments. This study explores the pivotal role of education in fortifying vaccination rates and seeks to identify effective strategies to address hesitancy and strengthen public health measures. This research uses the two-stage least squares (2SLS) methodology to analyze the “Learning Loss Covid-19” cross-sectional dataset, which the World Bank published on January 4, 2023. The investigation focuses on the relationship between “Vaccination rate (per person)” and “Year of Education” across 41 countries. The empirical findings show that education has a significant impact on vaccination rates. An increase of one year in educational attainment leads to an approximate 14% increase in doses administered per person and a substantial 23% surge in the average dosage across nations. Therefore, education plays a crucial role in fortifying and elevating vaccination rates, demonstrating its significance as a potent tool in global public health endeavours.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 48
Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi