User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 1
Laparoskopik Bariatrik Cerrahi Yapılan Morbid Obez Hastalarda Kas Gevşetici Antagonistlerinin Derlenme Ünitesindeki Bulantı-Kusmaya Etkisi
2023
Journal:  
Fırat Tıp Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Laparaskopik bariatrik cerrahilerde (LBC) post-operatif bulantı kusma (POBK) sık görülmektedir. Bu çalışmanın amacı LBC yapılan morbid obezlerde kas gevşetici antagonistlerinin derlenme ünitesinde görülen POBK üzerine olan etkisini araştırmaktır. Gereç ve Yöntem: Üniversite Etik Kurulu onayı ile LBC geçiren morbid obezlerin dosyaları ve e-arşiv kayıtları incelenerek demografik verileri, POBK skoru (1: Bulantı-kusma yok, 2: Bulantı, 3: Öğürme, 4: Kusma), derlenme ünitesinde yapılan antiemetik dozları kaydedildi. Hastalar, uygulanan kas gevşetici antagonistine göre neostigmin verilen grup (GrupNEO) ve sugammadeks verilen grup (GrupSUG) olarak ikiye ayrıldılar. Bulgular: Toplam 206 hasta çalışmaya dahil edildi ve hastaların 80'i erkek, 126'sı kadındı. Gruplar arasında POBK skoru değerlendirildiğinde istatistiksel olarak anlamlı fark yoktu (p >0,05). Derlenme ünitesinde hastalarda meydana gelen POBK ise Grup NEO'da %58,16 (57/98), Grup SUG'da %50 (54/108) oranında gerçekleşmişti ve istatistiksel olarak fark yoktu (p >0,05). Derlenmede uygulanan metoklopramidde ise Grup SUG'da Grup NEO'ya göre doz düşük ve fark istatistiksel olarak anlamlıydı (p ˂0,05). Sonuç: Morbid obezlerde, LBC sonrası kas gevşetici antagonistlerinin POBK insidansı üzerine etkilerini karşılaştırdığımız çalışmamızda, sugamma-deks kullanımı ile post-operatif derlenme ünitesinde daha az POBK gözlenirken, kullanılan antiemetik dozunda anlamlı azalma olduğu görüldü.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Fırat Tıp Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 453
Cite : 762
2023 Impact : 0.142
Fırat Tıp Dergisi