Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 31
 Görüntüleme 3
15-24 Yaş arası Öğrencilerin Kariyer Kaygılarını İncelemeye Yönelik Literatür Araştırması
2019
Dergi:  
Siyaset Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Starting at childhood and lasting a lifetime, the career development plays an important role in the young people’s passing to business and university lives. The ages between 15- 24, which include high school and university years, are critical years in which individuals make career plans. While deciding careers in these years, factors like family influence, socio-economic situations, future anxiety etc. act on the young, and cause them to experience career anxiety. The objective of this study is also to evaluate the studies made, by making a literature search for the career anxiety of the students between 15-24, which they feel during their career developments. In the study, literature review method was used. According to literature, it can be seen that the studies made about anxiety in the process of career development mostly focus on the correlation between career indecision and anxiety. The anxiety of students in Turkey between 15-24, which they experience during career development process, is rather associated with concepts like exam anxiety, social anxiety and unemployment anxiety. A published study on career anxiety was not found in August 2018 data. The study of career anxiety scale about the topic is available in literature though.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Siyaset Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Siyaset Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi