Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 4
Bentonit Tabanlı Çinko Komplekslerin Sentezi ve Karakterizasyonu
2023
Dergi:  
Journal of Sustainable Construction Materials and Technologies
Yazar:  
Özet:

Geçiş metallerinin katı ya da polimer taşıyıcı malzemeler üzerine taşınımı ile elde edilen özellikle çevre dostu katalizörlerin, kimyasal tepkimelerde kullanımları son zamanlarda oldukça yaygınlaşmıştır. Çinko komplekslerinin homojen ve heterojen katalizörler olarak kullanıldığı çalışmalara literatürde sıklıkla rastlanmaktadır. Homojen katalizörlerin pek çok avantajının yanında tepkime ortamından ayırma güçlüğü, geri dönüştürülmesi ve sınırlı kimyasal-termal kararlılık gibi bazı dezavantajları bulunmaktadır. Sorunların çözümü katı katalizör destek malzemeleri kullanılarak aktif bileşenlerin bu destek malzemeler üzerine taşınımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Dolayısıyla geçiş metal komplekslerinin katı destek maddeleri üzerine taşınımı yoluyla katalizör hazırlanması araştırmacılar için ilgi çekici hale gelmiştir. Doğal ya da işlenmiş killer ucuz olmaları ve doğada bol bulunmaları sebebiyle birçok kullanım alanına sahip olmalarının yanı sıra katalizör ya da katalizör taşıyıcısı olarak da kullanılabilmektedirler. Bu çalışmada doğal Enez/Edirne bentoniti asit ile aktive edilmiş (HB) ve hekzadesiltrimetil amonyum bromür (CTAB) ile organo-kil haline (HB/CTAB) dönüştürülmüştür. Daha sonra sentezlenen [Zn(acac)2H2O] ya da [Zn(p-H2NC6H4COO)2]1.5H2O komplekslerinin modifiye edilmiş killer üzerine ayrı ayrı doğrudan taşınımı ile heterojen katalizörler hazırlanmıştır. Sentezlenen katalizörlerin karakterizasyonu X ışınları kırınımı, Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi, termogravimetrik analiz, yüzey taramalı elektron mikroskobu ve Brunauer-Emmett-Teller özgül yüzey analizi yöntemleriyle gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Synthesis and Characterization Of Bentonite Based Zinc Complexes
2023
Yazar:  
Özet:

In chemical reactions, the use of environmentally friendly catalysts obtained by transporting transition metals on solid or polymer carrier materials has become quite common recently. Studies in which zinc complexes are used as homogeneous and heterogeneous catalysts are frequently encountered in the literature. In addition to many advantages of homogeneous catalysts, disadvantages include difficulty separating from the reaction medium, recycling, and limited chemical-thermal stability. Solving problems can be solved by using solid catalyst sup-port materials and transferring the active ingredients to these materials. Therefore, catalysts prepared by transporting transition metal complexes onto solid supports have become interesting for researchers. Natural or processed clays can be used as catalysts or catalyst carriers and have many uses due to their cheapness and abundance. In this study, natural Enez/Edirne bentonite was acid-activated (HB) and converted to organo-clay (HB/CTAB) with hexadecyl-trimethylammonium bromide (CTAB). Then, heterogeneous catalysts were prepared by direct transport of the synthesized [Zn(acac)2H2O] or [Zn(p-H2NC6H4COO)2]1.5H2O complexes onto modified clays separately. The catalysts have been characterized by X-ray diffraction, Fourier transform infrared spectroscopy, thermogravimetric analysis, surface scanning electron microscope, and Brunauer-Emmett-Teller specific surface analysis methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Sustainable Construction Materials and Technologies

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 139
Atıf : 63
2023 Impact/Etki : 0.231
Journal of Sustainable Construction Materials and Technologies