Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 6
Trikotillomani tanılı hastalarda dürtüsellik ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu
2019
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada trikotillomani hastalarında dürtüsellik ve erişkin dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu değerlendirmeyi amaçladık. Gereç ve Yöntem: Birincil ya da eş tanı olarak trikotillomani tanısı konulan ve dahil edilme kriterlerine uygun olan hastalar çalışmaya dahil edildi. Veriler retrospektif olarak toplandı. Minnesota Dürtü Kontrol Bozuklukları Görüşmesi (MIDI), Barratt İmpulsivite Ölçeği (BİÖ), Erişkin Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu tanı ve değerlendirme envanteri, Wender Utah Derecelendirme Ölçeği (WUDÖ) uygulandı. Bulgular: Çalışmaya trikotillomani tanısı olan 40 ve erişkin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu + trikotillomanisi olan 18 hasta dahil edildi. Her iki grubun sosyodemografik özellikleri birbirine benzerdi. Patolojik kumar oynama erişkin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu + trikotillomani grubunda daha sıktı. Erişkin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu + trikotillomani grubu, erişkin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tanı ve değerlendirme envanterinin dikkat eksikliği alt ölçeklerinden istatistiksel olarak anlamlı düzeyde daha yüksek puan aldı.. Sonuç: Trikotillomani hastalarında erişkin dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin daha çok dikkat eksikliğiile ilişkili olduğunu, dürtüselliğin ise her iki bozuklukta ortak bir özellik olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Attention Deficit Hyperactivity Disorder and Impulsivity In Patients With Trichotillomania
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to assess impulsivity and attention deficit hyperactivity disorder in adult patients with trichotillomania. Materials and Methods: Subjects diagnosed with trichotillomania primary or comorbid to other psychiatric disorders who met the inclusion criteria were enrolled in the study. Data were collected retrospectively. Minnesota Impulse Control Disorders Interview Scale (MIDI), the Barratt's Impulsivity Scale (BIS), Adult ADD/ADHD DSM IV- Based Diagnostic Screening and Rating Scale, Wender Utah Rating Scale (WURS) were evaluated. Results: 40 patients with trichotillomania and 18 patients with trichotillomania + adult attention deficit hyperactivity disorder were included in the study. Sociodemographic characteristics of two groups were similar. Rate of pathologic gambling was higher in trichotillomania + adult attention deficit hyperactivity disorder group. Trichotillomania + adult attention deficit hyperactivity disorder group had statistically higher scores from attention deficit part of Adult ADD/ADHD DSM IV- Based Diagnostic Screening and Rating Scale.  Conclusion: Adult attention deficit hyperactivity is more related to attention deficit in trichotillomania patients and impulsivity is a common feature in both disorders.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.873
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal