Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
GERİ GELEN EŞYANIN GÜMRÜK VERGİLERİ, KDV VE ÖTV KARŞISINDAKİ DURUMU
2013
Dergi:  
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geri gelen eşya, ithal edilen malın herhangi bir sebeple geldiği yere iade edilmesidir. Gümrük Yönetmeliği’nin 446. maddesine göre, kesin ihracı yapılan eşya; gönderildiği ülkede yürürlükte olan mevzuat nedeniyle serbest dolaşıma girememesi, kusurlu olması nedeniyle alıcısı tarafından kabul edilmemesi, ihracatçının elinde olmayan sebeplerden dolayı geri gelebilir. İhracat aşamasında söz konusu mal sebebiyle ithalatçı tarafından gümrükte ödenen ve indirime tabi tutulan KDV ve ÖTV’nin durumunun eşyanın geri gelmesi halinde ne olacağı, ilgili kanunlarda açıklanmıştır. Bu çalışmada, geri gelen eşyaların ithalat vergileri, KDV ve ÖTV karşısındaki durumu ilgili kanun ve tebliğlerde yer alan son değişiklikler dikkate alınarak incelenmiştir. Çalışmada ayrıca, eşya geri geldiğinde, ihracat istisnası kapsamında mükellefin yararlanmış olduğu KDV iade miktarının tespiti ve devlete ödemesi gereken tutar hakkındaki yasal düzenlemeler üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 1.705
2023 Impact/Etki : 0.379
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi