Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
UFRS 16 KİRALAMA İŞLEMLERİ STANDARDININ ESKİ UMS 17 STANDARDI İLE KARŞILAŞTIRILMASI VE ALMANYA VE TÜRKİYE'DE HİSSE SENETLERİ HALKA AÇIK OLAN HAVA YOLU ŞİRKETLERİNİN FİNANSAL DURUMUNA ETKİSİ
2016
Dergi:  
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi
Yazar:  
Özet:

UFRS 16 Kiralama İşlemleri standardı; bu çalışmanın odak noktasını oluşturmuştur. Standardın kiralama işlemlerinin muhasebeleştirilmesine, ölçümüne, sunumuna ve finansal tablo açıklamalarına ilişkin muhasebe politikaları; eski UMS 17 standardı ile karşılaştırmalı olarak kiracı ve kiraya veren açısından ele alınmış, farklılıklar tespit edilmiştir. Bu bağlamda; UFRS 16 standardı ile UMS 17 arasındaki en temel farklar; bütün kiralama işlemlerinin kiracı tarafından, kiralamanın bir finansal kiralama veya faaliyet kiralama olup olmamasına bakılmaksızın, bir finansal kiralama işlemi gibi raporlanması ile finansal tablo açıklamalarının kiracının veya kiraya verenin finansal durumunu, finansal performansını ve nakit akışlarını yansıtacak şekilde geliştirilmiş olmasıdır. Ayrıca; bütün kiralama işlemlerinin bir finansal kiralama gibi raporlanmasının hava yolları sektörüne olan etkisi likidite ve mali yapı açısından değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

UFRS 16 Rental Operations Standards Old UMS 17 Standards Adaptation and Impact on the Financial Status of Airways in Germany and Turkey
2016
Yazar:  
Özet:

The UFRS 16 Rental Procedures Standard is the focus of this study. The accounting policies for the accounting, measurement, presentation and financial statements of the standard’s rental transactions; compared to the former UMS 17 standard, differences have been identified in terms of rental and rental. In this context, the most fundamental differences between the UFRS 16 and the UMS 17 are that all rental transactions are developed by the rental, regardless of whether the rental is a financial rental or the activity is a rental, and the financial statements are developed in such a way that reflect the financial situation, financial performance and cash flows of the rental or the rental. Furthermore; the impact of the reporting of all lease transactions as a financial lease on the aviation sector has been assessed in terms of liquidity and financial structure.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 480
Atıf : 1.718
2023 Impact/Etki : 0.248
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi