Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Blokzincir Tabanlı Sosyal Medya Pazarlama
2022
Dergi:  
Alanya Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

Sosyal medyada kullanıcı kişisel verilerine yetkisiz erişim, verilerin toplanması ve bu bilgilerin paylaşılması bireylerde gizlilik ve güvenlik konularında endişeleri artırmaktadır. Aracılara ödenen ücretleri ve komisyonların maliyeti artırması, sahte kimliklerle işletme veya markalara yönelik olumsuz bilgiler ve manipülasyonları ile kullanıcı içeriklerinin telif hakları ile ilgili sorunlar da mevcuttur. Blokzincir, merkezi olmayan, aracıları ortadan kaldıran eşler arası, yapısı, asimetrik ve kriptografik şifreleme, dijital kimlik ve dijital imzalar ile erişim kontrolü gibi güvenlik mekanizmalarını kullanan, zaman damgalı, gerçek zamanlı kayıtların tutulduğu ve izlenebildiği, değiştirilemeyen, kurcalanamayan, para birimi olarak kullanılabilmesi gibi özellikleri sosyal medyanın zorlukları ve sorunlarını ortadan kaldırabilir. Günümüzde yaygın biçimde kullanılan web 2.0 teknolojisine sahip geleneksel sosyal medya pazarlamanın blokzincir tabanlı bir sosyal medya platformu aracılığıyla gerçekleştirilmesi, tüketicilerle ilgili mevcut güvenlik boşluklarını kapatacağı, gizlilik ve mahremiyet endişelerini gidereceği ve sosyal medya pazarlamada çok fazla avantajlar sunacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Blockchain Based Social Media Marketing
2022
Yazar:  
Özet:

Unauthorized access to user personal data, collection and sharing of user personal data on social media raises concerns about privacy and security in individuals. There are also problems with the cost of fees and commissions paid to intermediaries, negative information and manipulations of businesses or brands with fake identities, and copyrights of user content. Blockchain is decentralized, peer-to-peer eliminating intermediaries, using security mechanisms such as structure, asymmetric and cryptographic encryption, digital identity and digital signatures and access control, time-stamped, real-time records are kept and monitored, cannot be changed, tampered with, can be used as a currency. its features can eliminate the difficulties and problems of social media. The realization of traditional social media marketing with web 2.0 technology, which is widely used today, through a blockchain-based social media platform, will close the existing security gaps related to consumers, eliminate privacy and privacy concerns, and offer many advantages in social media marketing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Alanya Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 381
Atıf : 947
2023 Impact/Etki : 0.32
Alanya Akademik Bakış