Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 15
ALTERNATİF MEDYA VE SİNEMA İLİŞKİSİNE BİR ÖRNEK: EKŞİ SİNEMA WEB SAYFASI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2018
Dergi:  
Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnternetin sağlamış olduğu bağımsız ve özgür iletişim olanakları sayesinde sinemaseverler blog, kişisel web sayfası veya kendi gruplarına özgü web ortamlarında sinema yayıncılığı yapar hale gelebilmekte; böylelikle sinemanın sanatsal ve kültürel yönünü hem fark etmekte hem de güçlendirmektedir. Bu anlamda popüler sinema ürünlerinin yoğun şekilde varlık gösterdiği bir alan olarak internette sinemanın tanıtımı yanında sinema tartışmalarının da mümkün olabildiği artık varlığı yoğun biçimde hissedilen bir gelişme durumundadır. Bu bakımdan Türkiye’de yayın yapan dijital web siteleri arasında alternatif olarak değerlendirilebilecek Ekşi Sinema web platformunun alternatif medya yayıncılığını nasıl algıladığı ve bu yayıncılığın sinemanın kültürel üretimine nasıl bir katkı yaptığı üzerinde durulmaya çalışılmaktadır. Alternatif medya kapsamında değerlendirilebilecek tecimsellik dışı üretim, özgürlük, bağımsızlık ve amatörlük gibi yaklaşımlarla kurumsal gelişime ilişkin konu başlıklarında Ekşi Sinema web sitesinin sunduğu içerik analiz edilmekte; böylelikle sinema sanatına dair farkındalığın boyutları ölçülmeye çalışılmaktadır. Alternatif Medya kuramları arasında geçen yaklaşımların esasen küresel ve ulusal plandaki otoriter-tek-tipleştirici yaklaşımlar karşısında takınılan tavrı simgelediği düşünülse de küreselleşen dünyada köksap (rhizomatic) denilen bir yaklaşımda da görüldüğü üzere alternatiflik ana akımla iç içe geçen bir alandan beslenmektedir. Bu yaklaşımda alternatiflik, ana akım üretimlerden bağımsız bir alan olmamakla birlikte küreselleşen dünyada her şeyin bir alternatifi ürettiği kanısı yaygın olmaya başlamıştır. Çoklu kültürel bağlantılılık halleri her şeyin birbiri ile ilişkilenmesine ve farklı farklı alternatiflikler üretmesine aracı olmaktadır. Analize konu olan başlıklar eleştirel söylem analizi yönteminin temel karakteristikleri olan adalet, eşitlik, özgürlük, bağımsızlık ve temsil gibi kavramlar araç olarak kabul edilerek incelemeler yapılmakta, Ekşi Sinema’nın mevcut yapısı ile Alternatif Medya kuramlarının yaklaşımları ilişkilendirilmektedir. Yapılan analizlere göre Ekşi Sinema’nın bütün alternatif medya kuramına ilişkin yaklaşımları sergileyen bir mecra özelliğini gösterdiğini belirtmek gerekir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 61
Atıf : 24
Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi