Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 12
İş ve aile yaşamı dengesi: Türkiye'de çalışan orta sınıf anneler
2016
Dergi:  
Fe Dergi
Yazar:  
Özet:

Bu makale yaygın kamusal hizmetlerin olmadığı ve çocuk bakımının toplumsal ve kültürel olarak yalnızca kadınların sorumluluğu olarak görüldüğü Türkiye’de çalışan orta sınıf annelerin işleri ve çocuk bakım sorumlulukları arasında denge sağlamak için geliştirdikleri stratejileri incelemektedir. Bu çalışmanın alan araştırması profesyonel meslek sahibi on dokuz orta sınıf anne ile yapılan derinlemesine görüşmelere dayanmaktadır.Toplumsal cinsiyet eşitsizliği iş ve aile yaşamı arasında yoğun bir çatışmaya neden olmaktadır. Orta sınıf kadınların bakım sorumluluklarının işleriyle ne kadar çatışma içine girdiği hanedeki cinsiyetçi işbölümüne, kadınların mesleklerine, işyerlerine, meslektaşlarına ve yöneticilerine bağlı olarak değişmekte, ve bu durum bu çatışma ile başetme stratejilerini de belirlemektedir

Anahtar Kelimeler:

Balance Between Work and Family Life: Middle Class Working Mothers In Turkey
2016
Dergi:  
Fe Dergi
Yazar:  
Özet:

This article analyzes strategies developed by middle class mothers to establish balance between their work and care responsiblities in Turkey where no extensive public services are available and childcare is socially and culturally constructed as women’s sole duty with a limited male involvement. The fieldwork of the study is based on accounts of in-depth interviews conducted with nineteen working middle class mothers in the capital city of Turkey, Ankara. Gender inequality results in experiencing work and family conflict heavily. Middle class women’s care responsibilities come into conflict with their work and their strategies mostly depends on profession, working place, colleagues, and employer/manager

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fe Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 304
Atıf : 1.333
Fe Dergi