Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
TFRS 9 ve BDDK DÜZENLEMELERİNİN BANKALARIN KREDİ KARŞILIKLIĞI AYIRMADAKİ ETKİLERİNİN ANALİZİ
2022
Dergi:  
Muhasebe ve Denetime Bakış
Yazar:  
Özet:

1 Ocak 2018 tarihiyle yürürlüğe giren TFRS 9 kapsadığı yeni uygulamalar özellikle bankalar için önem teşkil etmekle beraber yatırımcılar, analistler, düzenleyici ve denetçiler açısından da gündem konulardan biri olmuştur. TFRS 9 uygulamasının yürürlüğe girmesiyle beraber “beklenen kredi zararı” ve “ömür boyu beklenen kredi zararı” tanımları değiştirilmiş ayrıca finansal durum tablolarında da gösterilme şekilleri yeniden düzenlenmiştir. Bu çalışmada TFRS 9 kapsamında bankaların finansal tablolarında oluşan değişikliklerden kredi sınıflandırmaları ve bunlar için ayrılacak karşılıkların, TFRS 9’a geçmeden önce ve sonrasında meydana gelen değişiklikler incelenmiştir. Çalışmanın sonucunda bankaların donuk alacakları için ayırdıkları karşılıkların TFRS 9’un uygulamaya geçildiği yılda önemli ölçüde azaldığı ancak sonraki yıllarda tekrar yükseldiği, standart ve yakın izlemede kredi gruplarına ait karşılıklarda da artışın yüksek olduğu görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Impact Of Tfrs 9 and Bddk Regulations On Banks Loan Provision
2022
Yazar:  
Özet:

New applications covered by TFRS 9, which came into force on January 1 2018, were important for banks, but also for investors, analysts, regulators and auditors, they were one of the agenda issues. With the introduction of TFRS 9, the definitions of “expected credit loss” and “expected credit loss for life” have been changed and the ways in which they are shown in the financial statements have been rearranged. In this study, credit classifications from changes in banks' financial statements within the scope of TFRS 9 and the changes that occurred before and after the provisions to be allocated to TFRS 9 were examined. As a result of the study, the provisions allocated by banks for their dull receivables decreased significantly in the year when TFRS 9 was implemented, but increased again in the following years, In standard and close monitoring, it was observed that the increase in the provisions of the credit groups was high.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Muhasebe ve Denetime Bakış

Dergi Türü :   Uluslararası

Muhasebe ve Denetime Bakış