User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 50
 Downloands 13
Avrupa Gazetelerinde Atatürk ün Ölümüyle İlgili Olarak Çıkan Haber ve Yorumların Türk Basınına Yansıması
2006
Journal:  
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi
Author:  
Abstract:

Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesine çıkmadan önce ve çıktıktan sonra Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açısı arasında büyük farklılıklar olmuştur. I. Dünya Savaşı yıllarında "hasta adam"ın cenaze törenini yapan Avrupa, Milli Mücadele ve sonrasında Türkiye ve Türk milletinden çok daha büyük bir saygı ile bahsetmeye başlamıştır. M. Kemal Atatürk, 1921-1937 yılları arasında dünyanın birçok ülkesiyle dostluk anlaşmaları yapmak suretiyle yeni kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni bir barış çemberi içerisine almış ve ona güvenli bir gelecek sağlamıştır. O'nun zamanında On sekiz Avrupa ülkesinde Türk elçilikleri açılmış ve Türkiye'nin dış ilişkilerinde yeni atılımlar gerçekleşmiştir. Gerçekleştirilen bu barışçı çabalar tüm dünya tarafından takdirle karşılanmıştır. Atatürk'ün dost ve düşmanlarıyla kurmuş olduğu bu dostluk ilişkisi dünyada ilk ve tek örnektir. Bu nedenle ölümünden sonra dünya kamuoyunda yazılanlar ve söylenilenler de belki de başka bir lidere nasip olmamıştır. Atatürk için yazılanlar bir araya getirildiğinde O'nun büyüklüğünü daha iyi anlamak mümkün olacaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 695
Cite : 2.274
2023 Impact : 0.124
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi