Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 19
ÇOCUK ODAKLI SOSYAL MEDYA ORTAMLARINDA EĞİTİM VE EĞLENCE
2017
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Medya kurum ve kuruluşları, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital alanda da faaliyet göstermeye başlamıştır. Dijital ortamda faaliyet gösteren medya, sosyal medya olarak da tanımlanmaktadır. Sosyal medya toplumun haber alma ihtiyacını karşılamakla birlikte bireylerarasında iletişim kurma ve bireylerin sosyalleşmesine de imkan sağlamaktadır. Sosyal medya sadece yetişkin bireylerin kullandığı bir dijital alan değil, aynı zamanda çocukların da kullanabildiği ve etkin olduğu bir ortam haline gelmiştir. Ancak tüm bireylerde olduğu gibi çocuklar için de sosyal medya ortamları belirli riskleri beraberinde getirmektedir. Sosyal medya ortamları, yararlı veri ve içerikleri bünyesinde barındırdığı gibi, çocuklar için uygun olmayan içerikleri de bünyesinde barındırmaktadır. Kontrolsüz ve gerçeği yansıtmayan içerikler ve oyunlar çocukların gelişiminde önemli sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle hem ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca hem de bazı sosyal medya kuruluşları tarafından çocuk odaklı eğlence ve eğitim temalı sosyal medya ortamlarının geliştirilmesi yönünde çalışmaların başlatıldığı gözlemlenmektedir. Bu çalışmada hem çocuk odaklı sosyal medya ortamları incelenmiş hem de sosyal medya aracılığı ile çocukların gelişimine yönelik olarak hazırlanmış eğitim ve eğlence içerikli veriler analiz edilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.311
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal