Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 64
 İndirme 23
SAĞLIKLI ve SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA TÜKETİMİNE YÖNELİK BİLİNÇ - TUTUM İLİŞKİSİNDE SAĞLIKLI YAŞAM TARZININ ARACILIK ROLÜ
2019
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, gıda tüketimini etkileyen belirleyicileri anlamak yanında daha spesifik bir bakışla tüketicilerin tutumlarının nasıl şekillendiği incelemektir. Bu kapsamda tüketicilerin sürdürülebilir ve sağlıklı gıda tüketimine yönelik bilinç ve tutum ilişkisinde sağlıklı yaşam tarzının rolü analiz edilmiştir. Yöntem: Araştırma tanımlayıcı araştırma tasarımı çerçevesinde kurgulanmıştır.  İhtiyaç duyulan veriler birincil veri kaynaklarından veri toplama aracı olarak anket kullanılarak elde edilmiştir. Bu kapsamda hazırlanan online anket formunun; Facebook’ta yer alan altı farklı gıda tüketimi ve alışveriş konulu sanal topluluğun yöneticileri ile görüşülüp onay alındıktan sonra sayfalarında üyelerine duyurulması sağlanmıştır. Anketi 409 katılımcı cevaplamıştır. Katılımcıların özelliklerini incelemek üzere tanımlayıcı istatistikler, ardından çalışmanın araştırma modelinde öne sürülen etkileri incelemek üzere regresyon analizleri uygulanmıştır. Bulgular: Analizler sonucu elde edilen bulgular tüketicilerin sağlık konusundaki bilinç ve sağlıklı yaşam tarzı algılarının sürdürülebilir ve sağlıklı tüketime yönelik tutumu açıklayan değişkenler olduğunu göstermiştir. Buna ilave olarak tüketicilerin sağlıklı yaşam tarzına yönelik algıları, sağlık bilinci ve sağlıklı tüketime yönelik tutum arasında aracılık rolüne sahiptir. Sonuç: Bu çalışma sürdürülebilir ve sağlıklı gıda tüketimine yönelik olarak tüketicilerin sergiledikleri tüketim kalıpları ve eğilimler hakkında bilgiler sunmaktadır. Bu bilgiler ulusal ve yerel düzeyde sağlıklı gıda tüketimi konusunda politika yapıcılar tarafından kullanılabilir. Günümüzde önem kazanan sağlıklı tüketim trendi dikkate alındığında gıda üretimi ve pazarlaması yapan işletmeler bu çalışmanın bulgularını pazarlama stratejilerini şekillendirmede kullanabilirler. Ayrıca çalışmada test edilen aracılık ilişkisi kapsamında elde edilen bulgular, tüketicilere yönelik pazarlama iletişimi mesajları tasarımında işletmeler için faydalı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Healthy and Sustainable Travel Consumption - The Role of the Healthy Lifestyle in the Healthy Relationship
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study is to understand the determinants that affect food consumption and to study how consumer attitudes are shaped with a more specific look. In this context, the role of a healthy lifestyle has been analyzed in the consciousness and attitude of consumers towards sustainable and healthy food consumption. Method: The research is established in the framework of the research design. The required data is obtained by using the survey as a data collection tool from primary data sources. The online survey form prepared in this framework is provided to be announced to members on their pages after discussing and approving the managers of the six different food consumption and shopping virtual community on Facebook. 409 respondents responded. Identifying statistics were implemented to study the characteristics of the participants, and then regression analyses were implemented to study the effects suggested in the research model of the study. The findings: The findings obtained from the analysis have shown that consumers’ consciousness of health and healthy lifestyle perceptions are variables that explain their attitude towards sustainable and healthy consumption. In addition, consumers’ perceptions of a healthy lifestyle have a mediation role between health consciousness and a attitude towards a healthy consumption. This study provides information about consumption patterns and trends that consumers show towards sustainable and healthy food consumption. This information can be used by policy makers on healthy food consumption at national and local levels. Given today’s important healthy consumption trends, food production and marketing companies can use the findings of this study in shaping their marketing strategies. The findings obtained in the framework of the mediation relationship tested in the study will also be useful for in the design of marketing communication messages to consumers.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 684
Atıf : 6.618
2023 Impact/Etki : 0.351
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi