Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 6
Hititçe Çivi Yazılı Metinlerde Geçen Yılan Üzerine Bir İnceleme
2022
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Hititlerin doğal çevreye ve onun içinde yaşayan canlılara yaklaşımı siyasi, hukuki, dini ve mitolojik metinlerden bilinmektedir. Bu belgelerde MUŠ Sumeogramıyla ifade edilen yılana, bir canlı olmasının ötesinde çok farklı anlamlar yüklenilmiştir. Hititler yılanı iyi-kötü, karanlık-aydınlık, ölümsüzlük ve şifa olarak algılamıştır. Ayrıca o dönemde yılan ihanetin, sinsiliğin, huzursuzluğun ve tekinsizliğin sembolik ifadesi olmuştur. Bu çalışmada Hititçe çivi yazılı metinlerde geçen yılan kelimesinin anlamı, kara ve ak büyülerde yılanın kullanılması, fallarda yılanın tercih edilme sebebi, rüyalarda yılan yorumu ve yılanla ilgilenen görevliler incelenecektir. Ayrıca Hititlerin yılana bakışı ve insanların üzerindeki güçlü etkisi ortaya konulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A Review On The Snake In Hitite Cuneiform Writing Texts
2022
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Hittites approach to the natural environment and the creatures living in it is known from legal, political, religious and mythological texts. In these documents, the snake, which is expressed with the MUŠ Sumerogram, has been given very different meanings beyond being a living thing. The Hittites perceived the snake as good-evil, dark-light, immortality and healing. In Hittites, snakes have become symbolic expressions of betrayal, insidiousness, restlessness and uncannyness. In this study, the meaning of the word snake in Hittite cuneiform documents, the use of snakes in black and white magic, the reason why snakes are preferred in fortune-telling, the interpretation of snakes in dreams and the officials who deal with snakes will be examined. Also, point view of the Hittites towards the snake and its forceful influence on people will be revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Erciyes Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 883
Atıf : 6.636
Erciyes Akademi