Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 2
Karar Destek Sistemleri: Türkiye’deki Lisansüstü Tezlerin Betimsel İçerik Analizi
2021
Dergi:  
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye'de 1989-2020 yılları arasında yürütülen karar destek sistemlerine ilişkin lisansüstü tezlerinin betimsel bir analizini ve değerlendirmesini yapmayı amaçlamaktadır. Araştırmada, nitel araştırma yöntemleri kullanılmış ve tezler betimsel içerik analizi tekniği ile analiz edilmiştir. YÖK ulusal tez merkezi veri tabanında kayıtlı ve erişilme izni olan 48 lisansüstü çalışma incelenmiştir. Tezler yayın tarihi, üniversite, enstitü, bölüm, yüksek lisans//doktora düzeyi, danışman unvanı, dili, araştırma yöntemi, araştırma alt alanına göre kodlanmıştır. Tezler incelendiğinde son 15 yılda bu konu ile ilgili 42 çalışma yapılarak yüksek oranda artış göstermiştir. Karar Destek Sistemleriyle ilgili birçok üniversitede çalışmalar yapılmış olup, Selçuk Üniversitesi lisansüstü çalışmasıyla konuya en fazla katkı sağlayan üniversitedir. Çalışmaların yarısı Fen Bilimleri Enstitüsünde yapılmış ve üniversitelerde üretilen çalışmaların çoğu yüksek lisans tezlerinden oluşmuştur. Tez yöneticilerinin çoğu "Prof. Dr." ünvanlı öğretim üyeleridir. Çalışmaların çoğu Türkçe yazılmış ve en çok deneysel yöntem kullanılmıştır. Tezlerin çoğu işletme bölümündeki çalışmalardan üretilmiştir. Tezler başlıca işletme ve çevre disiplinlerinde yapılmıştır. Tezler 7 enstitü ve 26 farklı bölümde yürütülmüştür. Bu çalışmanın bulguları, karar destek sistemleri alanında çalışmak isteyen diğer araştırmacılara yol gösterecektir.

Anahtar Kelimeler:

Decision Support Systems: A Content Analysis Of Graduate Theses In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to conduct a descriptive analysis and evaluation of graduate theses regarding decision support systems carried out between 1989 and 2020 in Turkey. The qualitative research methodology was applied, the theses were analyzed through the descriptive content analysis technique. Forty-eight graduate studies accessible from the national thesis center database of YÖK were included in the analysis. The theses were coded according to the date of publication, university, institute, department, degree level, the academic title of the thesis supervisor, thesis language, research methodology, research sub-areas. Graduate studies on DSS have increased in the last 15 years, and 42 studies have been conducted in the last 15 years. Selçuk University ranks first with the most studies on DSS. Half of the studies were carried out in the Institute of Science, and most of the studies that were produced in the universities were master's theses. Most supervisors were "Prof. Dr." titled faculty members. Most of the theses were written in Turkish, and primarily experimental studies were conducted. The business administration department produced most of the theses on DSS. Business and environment studies were the primary disciplines that produced theses. These were carried out in 7 institutes and 26 different departments. The findings of this study will guide other researchers who are willing to work in the decision support systems field.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






AJIT-e: Academic Journal of Information Technology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 1.893
2023 Impact/Etki : 0.471
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology