Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Türkiye’deki Tarım Makineleri Kullanım Projeksiyonunun Tahmini
2020
Dergi:  
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye’nin tarım makine kullanım projeksiyonunun tahminlemesi yapılmıştır. Türkiye’deki tarımsal üretimlerde yaygın olarak kullanılan tarım alet ve makinelerinın 11 yıllık üretim ve kullanım miktarları esas alınarak 2030 yılına kadar geçen süre zarfındaki projeksiyon katsayıları hesaplanmıştır. Projeksiyon katsayısı değerleri 5 farklı grupta (toprak işleme, ekim, gübreleme ve bakım, ilaçlama, hasat ve diğer tarım makineleri) belirlenmiştir. Türkiye’de yaygın olarak tarımsal üretimlerde kullanılan makinelarda en yüksek projeksiyon katsayısı değerleri; toprak işleme alet ve makinelerinden toprak frezesinde %3.52; ekim, bakım ve gübreleme makinelerinden pnömatik ekim makinesinda %6.05; ilaçlama makinelerinden kuyruk milinden tahrikli pülverizatörlerde %3.29; hasat makinelerinden traktörle çekilen çayır biçme makinelerinde %5.30 ve farklı yaştaki biçerdöverlerden 0-5 yaş grubundaki biçerdöverlerde ise %4.53 olarak belirlenmiştir. Türkiye’de tarımsal üretimlerde güç kaynağı olarak traktörlerde de projeksiyon katsayısı değerleri, en yüksek tek akslı traktörlerden 0-5 BG güç grubunda %15.83 ve çift akslı traktörlerde ise >70 BG güç grubunda ise %7.95 olarak bulunmuştur. Sonuçlara göre, teknolojik özellikli olan biçerdöverler ve traktörlerin kullanımının 2030 yılına kadar artacağı öngörülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Prognosis of the use of agricultural machines in Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the forecast of the use of agricultural machinery in Turkey was made. Based on the 11 year production and use quantities of agricultural tools and machinery widely used in agricultural production in Turkey, the projection rates for the period passed by 2030 have been calculated. Projection ratio values are determined in 5 different groups (ground processing, October, fertilization and maintenance, medication, harvesting and other agricultural machines). In Turkey, the highest projection rate values in machinery widely used in agricultural production; 3.52 per cent in land freeze from land processing tools and machinery; 6.05 per cent in pneumatic harvest machinery from land, maintenance and fertilization machinery; 3 per cent in pylverizers driven from coat miles from pharmaceutical machinery. 29; 5.30% in cranberries drawn by tractor from harvesting machines and 4.53% in cranberries of 0-5 years of different ages and 4.53% in cranberries of different ages. In Turkey as a power source in agricultural production, the projection ratio values in tractors, the highest one-axis tractors, were 15.83 per cent in the power group of 0-5 BG and 7.95 per cent in the power group of >70 BG in the double-axis tractors. According to the results, the use of technologically characterized shrimpers and tractors is expected to increase by 2030.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 796
2023 Impact/Etki : 0.13
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi