Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
KENDİNDEN KATALİZATÖRLÜ DELİGNİFİKASYON SİSTEMLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2003
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geleneksel alkalen kraft ve asidik sülfit kimyasal kağıt hamuru üretim metotlarının kendine özgü birçok avantajı olmasına rağmen ortak dezavantajları, pişirme çözeltilerinde, çevre için zararlı kimyasalları kullanmalarıdır. Bunun sonucu olarak proses esnasında ve sonunda çevre ve insanlar için zehirli kimyasallar oluşmaktadır. Organik kimyasalların tek başlarına veya birbirleriyle karışım olarak delignifikasyon işlemlerinde kullanılmasıyla geliştirilmeye çalışılan sistemlere kısaca organik çözücülü delignifikasyon (Organosolv pulping) denmektedir. Oto katalizatörlü organik delignifikasyon işlemlerinde amaç, yüksek sıcaklık ve basınç altında hücre çeperlerindeki hemiselülozların hidrolize olmasıyla serbest asetil gruplarının açığa çıkması ve bunlarında asetik aside dönüşerek lignini depolimerize etmeleridir. Sistem kendi katalizatörünü oluşturduğundan ve dışarıdan herhangi bir katalizatör eklenmediğinden, delignifikasyon reaksiyonları ortamın basıncına ve sıcaklığına bağlı olarak her iki yönde de oluşabilir. Bu yaklaşımdan yola çıkarak SEP, Alcell ve Acetocell kağıt hamuru üretim prosesleri geliştirilmiştir. Anahtar Kelimeler: Organik Delignifikasyon, Alcell, Acetocell, Kağıt

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.241
2023 Impact/Etki : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi