User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 6
KENDİNDEN KATALİZATÖRLÜ DELİGNİFİKASYON SİSTEMLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2003
Journal:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Author:  
Abstract:

Geleneksel alkalen kraft ve asidik sülfit kimyasal kağıt hamuru üretim metotlarının kendine özgü birçok avantajı olmasına rağmen ortak dezavantajları, pişirme çözeltilerinde, çevre için zararlı kimyasalları kullanmalarıdır. Bunun sonucu olarak proses esnasında ve sonunda çevre ve insanlar için zehirli kimyasallar oluşmaktadır. Organik kimyasalların tek başlarına veya birbirleriyle karışım olarak delignifikasyon işlemlerinde kullanılmasıyla geliştirilmeye çalışılan sistemlere kısaca organik çözücülü delignifikasyon (Organosolv pulping) denmektedir. Oto katalizatörlü organik delignifikasyon işlemlerinde amaç, yüksek sıcaklık ve basınç altında hücre çeperlerindeki hemiselülozların hidrolize olmasıyla serbest asetil gruplarının açığa çıkması ve bunlarında asetik aside dönüşerek lignini depolimerize etmeleridir. Sistem kendi katalizatörünü oluşturduğundan ve dışarıdan herhangi bir katalizatör eklenmediğinden, delignifikasyon reaksiyonları ortamın basıncına ve sıcaklığına bağlı olarak her iki yönde de oluşabilir. Bu yaklaşımdan yola çıkarak SEP, Alcell ve Acetocell kağıt hamuru üretim prosesleri geliştirilmiştir. Anahtar Kelimeler: Organik Delignifikasyon, Alcell, Acetocell, Kağıt

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Türkiye Ormancılık Dergisi

Field :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 788
Cite : 3.245
2023 Impact : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi