Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Çok Duvarlı Karbon Nanotüp Takviyeli Düzenli/ Düzensiz Şekilli Ti-6Al-4V Kompozitlerin Aşınma Davranışlarının İncelenmesi
2019
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada toz metalurjisinde yaygın olarak kullanılmakta olan mekanik alaşımlama yöntemi ile düzenli ve düzensiz şekilli Ti-6Al-4V tozlara farklı oranlarda ilave edilen çok duvarlı karbon nanotüp (ÇDKNT) tozlarının, farklı üretim şartları ve sinterleme ortamında üretilmesinin mikroyapı, yoğunluk ve aşınma davranışları incelenmiştir. Mekanik olarak karıştırılan kompozit tozlar, tek eksenli pres yardımı ile 100 MPa basınç altında sıkıştırılarak, silindirik kompozit numuneler elde edilmiştir. Elde edilen silindirik numuneler, 1200°C'de 120 dakika süre (10-3 mbar) vakum ve Argon (Ar) ortamında sinterlenmiştir. Üretilmiş olan kompozitlerin aşınma davranışları, pin-on-disk aşınma test cihazı kullanılarak incelenmiştir. Uygun koşullar altında çok duvarlı karbon nanotüp takviyeli kompozit malzemelerin aşınma oranları sırasıyla aynı mesafede (mm3/Nm), takviyesiz Ti-6Al-4V’de 9.10-8, 5.10-8, 3.10-9, 3.10-8, 2.10-8, 1,87.10-8 azaldığı görülmüştür. Geliştirilen aşınma özelliklerine ilave olarak, ÇDKNT oranlarının detaylandırılması ile ilgili çalışmalar yürütülmüştür. Aşınma test sonuçları, üretilmiş olan kompozit malzemeden Ti-6Al-4V aşınma modlarına geçişin pozitif ilerleme gösterdiği tespit edilmiştir. Yapılan bu çalışmada, aşınma direncinin, direkt hacimce ilave edilen % v/v ÇDKNT oranına göre aynı ağırlıkta (Nm/mm3) sırasıyla, takviyesiz Ti-6Al-4V’de 1.107, 1,8.107, 2,7.107, 2,82.107, 3,35.107, 5,4.107 azaldığı görülmüştür. Artan takviye ÇDKNT oranı ile birlikte aşınma özelliklerinin iyileştiği sonucu elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Multi-wall Carbon Nanotope Supplement Regular/Unregular Form of Ti-6Al-4V Composites
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the mechanical alloy method, which is widely used in powder metallurgy, has studied the microbuilding, intensity and depletion behaviors of the production of multi-wall carbon nanotubes (CDKNT) powder, which is added in different proportions to regular and irregular form Ti-6Al-4V powder, in different production conditions and synthesis environments. Mechanically mixed composite powder is obtained by compressing under pressure of 100 MPa with the help of single-axis press. The obtained cylindrical samples are synthesized at 1200°C in 120 minutes (10-3 mbar) vacuum and Argon (Ar) environment. The steering behaviors of the composites produced have been studied using the pin-on-disk steering test device. Under appropriate conditions, the exhaust rates of multi-wall carbon nanotube supplementary composite materials have been shown to decrease at the same distance (mm3/Nm), respectively, at 9.10-8, 5.10-8, 3.10-9, 3.10-8, 2.10-8, 1.87.10-8 in non-supplementary Ti-6Al-4V. In addition to the developed stretching characteristics, the work on the detailing of the CDKNT rates has been carried out. The screening test results have shown positive progress in the transition from the composite material produced to the Ti-6Al-4V screening mode. In this study, the stretching resistance was found to decrease in the same weight (Nm/mm3) respectively compared to the v/v percentage added to the direct volume, 1.107, 1.8.107, 2.7.107, 2.82.107, 3.35.107, 5.4.107 in non-supplementary Ti-6Al-4V. The result of increased supplementation is achieved as a result of healing properties along with the CDKNT rate.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Wear Behavior Of Multi-walled Carbon Nanotube Reinforced Regular / Irregularly Shaped Ti-6al-4v Composites
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.108
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi