Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
OSMANLI MEBUSLARININ AVRUPA SEYAHATİ (1909)
2006
Dergi:  
Atatürk Dergisi
Yazar:  
Özet:

Meşrutiyet'in ilanı ile birlikte devletin yeni dış politikasını tanıtmak ve Avrupa devletleri ile dostane ilişkiler kurmak amacıyla Osmanlı Mebusan Meclisi'nden bir grup milletvekili 1909 senesinde İngiltere'nin daveti üzerine bu ülkeye gitmiştir. Osmanlı heyeti İngiltere'ye giderken Paris'e de uğramış . ve Fransız Parlamentosu'nda kabul edilmiştir. Ardından İngiltere'ye geçen mebuslar burada çok iyi karşılanmışlar ve başta İngiltere Kralı VII. Edward . olmak üzere birçok üst düzey devlet adamı, parlamenter ve iş adamlarıyla görüşme fırsatı bulmuşlardır. Yapılan görüşmelerde İngilizler, Osmanlı Devleti'nde Meşrutiyet'in ilanından duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. Ayrıca heyet, İngiltere'nin birçok şehrini gezmiş, bu şehirlerde yaşayan ve ticaretle uğraşan Osmanlı vatandaşlarıyla da görüşme fırsatı bulmuştur. Gezinin ardından Osmanlı parlamento heyeti ardından iyi intibalar bırakarak yurda dönmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The European Journey of the Ottoman Mebus (1909)
2006
Yazar:  
Özet:

Together with the announcement of legitimacy, a group of MPs from the Ottoman Mebusan Assembly went to this country in 1909 on the invitation of Britain in order to promote the new foreign policy of the state and establish friendly relations with the European states. The Ottoman delegation arrived in Paris when he went to England. It was approved by the French Parliament. Then the Mebus passed to England was very well welcomed here and first King of England VII. and Edward. Many of them have had the opportunity to meet with high-level governmentmen, parliamentarians and businessmen. In the talks, the British expressed their satisfaction for the declaration of legitimacy in the Ottoman State. The delegation also visited many cities in the UK and found the opportunity to meet with the Ottoman citizens living in these cities and engaged in trade. After the trip, the Ottoman parliamentary committee left a good tribute and returned to the country.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Atatürk Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 171
Atıf : 320
Atatürk Dergisi