Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 1
UZAKTAN EĞİTİMDE YABANCI DİL OLARAK ARAPÇA ÖĞRETİMİ VE ÖNEMİ
2020
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, bilişim teknolojileri alanında meydana gelen yeni gelişmeler, birçok kolaylığı da beraberinde getirdi. Bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşması, hayatımızın farklı alanlarında zaman ve mekan konusunda daha tasarruflu davranmamızı sağladı. Bu teknolojik gelişmeler, birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da bazı değişimlere neden oldu. Internet’in eğitim alanında kullanılmasıyla birlikte daha hızlı ve daha kolay bir eğitim imkanı ortaya çıktı. Geçmişten bu döneme kadar olan süreçte uygulanan geleneksel yöntemlerin yerini modern bilişim teknolojisine dayalı yöntemler aldı. Bu sayede eğitim, etkin ve verimli bir hale getirildi. Bütün bu gelişmelerin sonucu olarak uzaktan eğitim de aktif bir şekilde eğitim hayatımızda yer almaya başladı. Uzaktan çevrimiçi eğitim hizmetleri sayesinde birçok öğrenci internet üzerinde yer alan eğitim sitelerinden yararlanarak ihtiyaç duyduğu ve kendisini geliştirmek istediği alanda eğitim alma fırsatı buldu. Bu fırsatlardan biri de dil becerilerini geliştirmek isteyen öğrenciler için kurulan sitelerdir. Arapça da bu çevrimiçi internet siteleri içerisinde eğitimi etkin bir şekilde devam eden dillerden biridir. Kendini bu dilde geliştirmek isteyen öğrenciler için kurulmuş bazı çevrimiçi dil eğitim siteleri sayesinde istenilen yerde ve zamanda eğitim almak mümkündür. Öğrenci, uzaktan eğitim ile sağlanan bu imkanlarla hızlı ve kolay bir şekilde Arapça eğitimde dil becerilerini geliştirerek bu alanda yeterli duruma gelebilir.

Anahtar Kelimeler:

The importance and importance of teaching Arabic as a foreign language in distance education
2020
Yazar:  
Özet:

Nowadays, the new developments in the field of information technology have brought many facilities. The spread of computer and internet use has allowed us to behave more economically in terms of time and space in different areas of our lives. These technological developments have caused some changes in the field of education as well as in many areas. With the use of the Internet in the field of education, a faster and easier learning opportunity has emerged. Traditional methods used in the process from the past to this period have been replaced by methods based on modern computer technology. This makes the training effective and efficient. As a result of all these developments, distance learning has also started to actively participate in our education life. Thanks to remote online education services, many students have found the opportunity to learn in the area they need and want to improve themselves by taking advantage of the online educational sites. One of these opportunities is sites created for students who want to develop their language skills. Arabic is also one of the languages that effectively continues to educate within these online sites. It is possible to get education at the desired place and time thanks to some online language training sites established for students who want to develop themselves in this language. Students can quickly and easily develop their language skills in Arabic learning with these facilities provided by distance learning in this area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 376
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences