Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
First study of A Pliocene Rodent fauna from Anatolia
1977
Dergi:  
Maden Tetkik ve Arama Dergisi
Yazar:  
Özet:

Anadolu'da Pliyosende yaşamış bir Rodentia topluluğunun ilk kez ayrıntılı incelemesi yapıldı. Zengin bir memeli faunası ile tanınan Üst Rusciniyen yaşlı Çaka (Ankara) fosil yatağında aşağıdaki dokuz Rodentia türü de bulunur: Castillomys n. sp., Occitanomys sp., Euxinomys galaticus, Apodemus dominans, Mesocricetus cf. primıtivus, Pseudomeriones abbreviatus, Mimomys gracilis, Pliospalax macoveii ve P. compositodontus. Bunlar arasından bazıları Anadolu çevresine özge türlerdir, diğerleri ise daha çok Asya ya da Avrupa'da bilinirler. Bu faunanın tüm özellikleri Çalta dolaylarının o çağda stepik bir bölge olduğunda birleşir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Maden Tetkik ve Arama Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.030
Atıf : 1.042
2023 Impact/Etki : 0.239
Maden Tetkik ve Arama Dergisi