Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Nitelik Çıkarımı Yöntemlerinin Türkçe Metinlerin Sınıflandırılmasına Etkisi
2019
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nitelik çıkarımı metin sınıflamanın en önemli önişleme adımıdır. Önişleme tekniklerinin İngilizce metin sınıflandırma üzerindeki etkisi çok çalışılmış bir konu olmasına rağmen, Türkçe için bu konuda yapılmış çalışmalar oldukça sınırlı ve belirli bir problem alanına bağlıdır. Bu çalışmada nitelik çıkarımının haber sınıflama, spam e-posta tespiti, duygu analizi ve yazar tanımayı içeren dört farklı Türkçe metin sınıflandırma problemi üzerindeki etkisi araştırılmış ve problemler arasındaki benzerlik ve farklılıklar gözlenmiştir. Ayrıca yeni bir nitelik seçimi yöntemi önerilmiştir. Deneysel analizler sonucunda durak kelimelerin çıkarılmasının sınıflandırma performansını artırdığı görülmüştür. Ancak kelime köklerinin alınmasının sınıflandırma doğruluğu üzerinde olumlu bir etkisi gözlenmemiştir. En başarılı terim ağırlıklandırma yöntemlerinin tf ve tf*idf olduğu görülmüştür. Önerilen nitelik seçimi yöntemi sınıflandırma performansını iyileştirmiş ve sıklıkla kullanılan yöntemlerden daha yüksek doğruluk değerine sahip olmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Feature Extraction Techniques On Classification Of Turkish Texts
2019
Yazar:  
Özet:

Feature extraction is the most important preprocessing step of text classification task. Effects of preprocessing techniques on text mining for English have been extensively studied. However, studies for Turkish are limited and generally belong to a specific problem domain. In this study, we investigate the effects of feature extraction techniques on four different Turkish text classification problems including news classification, spam e-mail detection, sentiment analysis, and author detection to show the differences and similarities among the problems. We also propose a new feature selection method to reduce feature space. The experimental analysis has showed that, stopword removal improves classification performance. However, stemming does not make any positive effect on classification accuracy. The most successful term weighting methods are tf and tf*idf. The proposed feature selection method improves classification performance and has higher accuracy than the well-known methods. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.744
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi