Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Tüketici Kırılganlığı Kavramına Sistematik Bir Bakış
2023
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüketici kırılganlığı konusu son 25 yılda literatürde işletmeden iktisada, tıp ve psikolojiden bilgisayar bilimlerine, mühendislikten çevre bilimlerine farklı bilim dallarında araştırma konusu edilmiştir. Bu çalışma ile sosyal bilimler alanında yapılan araştırmalar doğrultusunda, tüketici kırılganlığı konusuna dair entelektüel yapı, kavramsal yapı ve yazarlar arasında kurulan iş birlikleri doğrultusunda gelişen sosyal ağ/yapının ortaya konması amaçlanmaktadır. Bibliyometrik analiz kapsamında, Scopus veritabanında 1997-2022 yılları arasında yayımlanmış ve “tüketici kırılganlığı” veya “müşteri kırılganlığı” anahtar kelimelerini başlık, özet veya anahtar kelimelerinde barındıran toplam 207 yayın incelenmiştir. Alandaki en üretken/en etkili yazar ve yayınlar ile kaynakların belirlenmesinin yanında entelektüel yapının ortaya konması için ortak atıf ve kaynakça eşleştirme analizi yapılmış kavramsal yapı için de ortak kelime analizi ve tüketici kırılganlığının kesiştiği kavramların yıllara göre analizi ortaya konarak alanın bilimsel haritalaması yapılarak alandaki araştırmacılara ışık tutulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A Systematic Look At The Concept Of Consumer Vulnerability
2023
Yazar:  
Özet:

In the last 25 years, consumer vulnerability has been the subject of research in different disciplines, from business to economics, from medicine and psychology to computer sciences, from engineering to environmental sciences. With this study, it’s aimed to reveal the intellectual structure, conceptual structure and the social network/structure developed in line with the collaborations established between the authors in the field of social sciences. With bibliometric analysis, a total of 207 publications which contains the keywords "consumer vulnerability" or "customer vulnerability" in their titles, abstracts or keywords from Scopus database, published between 1997-2022 period were examined. In addition to identifying the most productive/most influential authors and publications and sources in the field, co-citation and bibliographic coupling analysis were conducted to reveal the intellectual structure. In order to showcase the conceptual structure of the field, co-word analysis and analysis of the featured subjects intersecting the consumer vulnerability in the publications by years were made to draw the scientific mapping of the field to enlighten the researchers in the field

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.782
Abant Sosyal Bilimler Dergisi