Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
Siyasal Sembolizm ve İktidar İlişkisi Üzerine Düşünmek
2020
Dergi:  
Folklor/Edebiyat
Yazar:  
Özet:

Siyasal iktidarlar hitap ettiği kitleyi etkisi altında tutmak ve yönlendirebilmek için çeşitli araçlara başvurur. Bunlardan belki de en etkilisi sembolizmdir. Sembol ve sembolik eylemlerden yararlanmak hem iletişim kurmanın en kestirme yolu hem de grup birlikteliğini kurmada ve dayanışmada en güçlü araçlardan biridir. Sem- bolizmin bu gücünü etkili bir şekilde kullananların başında siyasal iktidar sahiple- ri gelmektedir. Bu yolla siyasal meşruiyet sağlayan iktidar, aynı zamanda ve aynı yöntemle yönetilenlerle gizli bir diyalog kurulabilmektedir. Böylece düzeni kurma ve devam ettirmede politika geliştirilmesi kolaylaşmaktadır. İktidarın sembolizmi araçsallaştırdığı tezinden hareket eden bu makalede, konuyla ilgili kavramsal ve kuramsal araştırmadan elde edilen veriler ışığında siyasal antropolojinin iki temel kavramı olan sembol ve iktidar arasındaki bağlantı farklı açılardan tartışılmış ve iktidarın siyaseti sembollerle yürüttüğü, kitleleri bu yolla politize edebildiği argü- manı sorgulanmıştır. Çalışmanın sonunda ise sembolleri siyasal olarak kullanan ik- tidarlarla yönetilenler arasında görünmeyen bir diyalogun oluşabildiği, iktidarın insanların duygularını ve bilgilerini kolayca manipüle edebildiği ve ayrıca semboller aracılığıyla siyasal gücünü nesilden nesile aktarabildiği tespitlerine yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Thinking about political symbolism and the relationship of power
2020
Yazar:  
Özet:

Political powers use various means to keep and guide the crowd under influence that they address. Per the most effective of these is symbolism. Profiting of symbolic and symbolic actions is both the shortest way to communicate and one of the strongest tools in establishing and supporting group unity. Those who effectively use this power of Bolshevik are the leaders of political power. In this way, the power that provides political legitimacy can also establish a secret dialogue with those governed in the same way. This makes it easier to establish and continue the policy. In this article, moving from the thesis of the authority’s symbolism instrumentalization, the data obtained from the conceptual and theoretical research on the subject, in light of the two basic concepts of political anthropology, the connection between the symbol and power was discussed from different points of view and the argument-man of the authority’s conduct of politics with symbols, which could political the masses in this way, was questioned. At the end of the study, it was found that an invisible dialogue could be formed between the two who used symbols politically and those who were governed, that the power could easily manipulate people’s feelings and knowledge, and that the political power through symbols could be transmitted from generation to generation.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Folklor/Edebiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 984
Atıf : 2.416
Folklor/Edebiyat