Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
EGE BÖLGESİ SALİHLİ İLÇESİ BAĞ PLANTASYONLARININ VERİMLİLİK DURUMLARI VE AĞIR METAL İÇERİKLERİ
2018
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada amaç, Ege bölgesi Salihli(Manisa) ilçesinde bulunan bağ plantasyonlarının beslenme durumlarını ve ağır metallerce olan kirlenme düzeylerini ortaya koymaktır. Bu kapsamda yörede seçilen 10 bahçeden 2 derinlikten toprak ve yaprak örneklemesi yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre ülkemizin de en önemli bağ üretim alanlarından olan yöre topraklarında toprak reaksiyonu hafif alkalen düzeyde, topraklar 0-30 ve 30- 60 cm derinliklerde hafif bünyeli, toplam tuz içerileri orta düzeylerde,  kireç içeriği bakımından bağ toprakları normal ile yüksek değerler arasında, organik madde içeriklerinin oldukça düşük düzeylerde olduğu saptanmıştır. Topraktaki azot (N)  çok fakir ve fakir düzeylerde,  fosfor (P) elementi düşük içerikte, potasyum (K) düzeyleri ise çok düşük ve orta düzeylerdedir. Bağ toprakları Fe,Cu ve Mn bakımından iyi veya yeterli düzeylerde iken Zn bakımından topraklarda genelde bir eksiklik saptanmıştır. Toprakların her iki derinliği dikkate alınarak ağır metal içerikleri incelendiğinde ağır metaller bakımından herhangi bir kirliliğin olmadığı belirlenmiştir. Denemeye konu olan bağ alanlarında bağ yaprak örneklerinde yapılan analiz sonuçlarına göre ağaçların azot (N), fosfor (P) ,kalsiyum(Ca), magnezyum (Mg), çinko(Zn) ve mangan(Mn)düzeyleri yeterli ancak potasyum (K) noksan ve yeterli düzeyler arasında değişmekte, demir(Fe) ve bakır (Cu) elementleri bakımından ise fazla ve çok fazla düzeyde analiz edilmişlerdir. Bağ yaprakları ağır metal içerikleri  bakımından Cd,Cr,Co elementleri bakımından sorunsuz analiz edilmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.767
2023 Impact/Etki : 0.536
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi