Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
TURBOFAN MOTOR İÇİN EKSENEL AKIŞLI KOMPRESÖR TASARIMI VE ANALİZİ
2020
Dergi:  
Journal of Naval Sciences and Engineering
Yazar:  
Özet:

Turbofan motorları, yolcu uçaklarını veya savaş jet uçaklarını hareket ettirmek için nozülden gelen yüksek sıcaklık ve basınç gazlarını kullanarak itme kuvveti sağlamak için kullanılır. Turbofan motorları, yüksek mühendislik bilgisi ile üretilen eksenel fan, kompresör, yanma odası, türbin gibi karmaşık parçalardan oluşur. Bu nedenle, iyi tasarlanmış, analiz edilmiş ve üretilmiş olmalıdır. Bu çalışmada, bir savaş uçağı turbofan motorunun eksenel kompresörü AxStream yazılımı ile tasarlanmış ve analiz edilmiştir. Sonuçlar gerçek turbofan motor ölçüm değerleri ile karşılaştırılmış, ayrıca kompresör tasarım parametrelerini değerlendirmek için hesaplamalı akışkan dinamiği ve gerilme analizi yapılmıştır. Sonuçlar, tasarlanan kompresörün poliprotik verimliliğinin gerçek kompresörden % 2 daha yüksek olduğunu göstermiştir. Ayrıca, tasarlanan kompresörün çıkışında gerçek kompresör göre benzer basınç ve sıcaklık elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Desing and Analysis Of An Axial Compressor For A Turbofan Engine
2020
Yazar:  
Özet:

Turbofan engines are used to provide thrust force by using the high temperature and pressure gases flow from the nozzle to move passenger planes or war jet planes. Turbofan engines consist of complicated parts such as axial fan, compressor, combustion chamber, turbine, which are manufactured with high engineering knowledge. Therefore, it needs to be well designed, analyzed and manufactured. In this study, an axial compressor of a warplane turbofan engine was designed and analyzed with AxStream software. Results were compared with real turbofan engine measured values, furthermore, computed flued dynamic and strain analysis were performed to evaluate compressor design parameters. Results showed that the polyprotic efficiency of the designed compressor was 2 % higher than the actual compressor. Furthermore, similar pressure and temperature were obtained at the outlet of the designed compressor. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Naval Sciences and Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 194
Atıf : 206
Journal of Naval Sciences and Engineering