Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 2
Üniversitelerde Kurumsallaşma Mekanizmaları: Türk Üniversiteleri Durum Çalışması
2021
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, odak yükseköğretim kurumunun ve iki yavru kurumun kurumsallaşma mekanizmalarını ortaya koymaktır. Bu bağlamda, öğretim üyelerinin üniversitelerin kurumsal benzerliğine ilişkin görüşleri sunulmuştur. Araştırmada durum çalışması kullanılmıştır. Bu araştırmada odak kurum ile yavru kurumlar, kurumsallaşma konusunda birbirleriyle karşılaştırıldığı için bu araştırmanın deseni, aynı zamanda karşılaştırmalı desendir. Bu araştırmanın çalışma grubunu, Türkiye'deki X Üniversitesi Eğitim Fakültesi adlı odak kurumda çalışan öğretim üyeleri ile Y Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Z Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak adlandırılan yavru kurumlarda çalışan 27 öğretim üyesi oluşturmaktadır. Odak kurum ve yavru kurumların amacının tipik eğitim fakültesi kültürü ile bireyi yetiştirme olması nedeniyle bu kurumlar, üniversitelerindeki diğer fakültelerden farklılık göstermektedir. Fakülteler, okutulan dersleri belirleme ve bölümlerin yeniden yapılandırılması gibi Yükseköğretim Kurulu’nun politikalarına ve koymuş olduğu standartlara uyma baskısı altındadır. Yavru fakültelerinin belirsizliklerle karşılaştıklarında X Üniversitesine danışmalarına olanak verilmektedir. Belirsizlik durumunda, yavru kurumların odak kurumlardan kopyaladığı ya da model aldığı etik olmayan davranışların önlenmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Institutionalization Mechanisms At The Universities: Case Study Of The Turkish Universities
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explain the institutionalization mechanisms of a focal institution of higher education and two spawning institutions. In this context, views of faculty members on institutional similarity of universities have been presented. Case study was employed in the research. This research design is also a comparative design as focal institution and spawning institutions were compared in terms of institutionalization in the research. The participants of this research is comprised of 27 faculty members who have been working in focal institution called X University Faculty of Education, and spawning institutions called Y University Faculty of Education and Z University Faculty of Education in Turkey. Focal and spawning institutions differ from other faculties within their universities due to the fact that their goal is to train individual with typical faculty of education culture. Faculties are under the pressure adhering to policies and standards established by the Council of Higher Education such as establishing which courses will be given and restructuring of departments. Spawning faculties are allowed to consult with X University when they are facing uncertainties. In the case of uncertainty, unethical behaviors that the spawning institutions copy or take as a model from the focal institutions need to be prevented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.893
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi