Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 7
THE MOLDAVIAN COMPOSER V. ROTARU AND HIS CHAMBER-INSTRUMENTAL WORK.
2019
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale piyano Trio INO-3 V. Rotaru, yazarın eserindeki önemi, temel tarzı, harmonik, ritmik ve zorlayıcı yönlerini analiz etmeyi amaçlamaktadır. Araştırma, müzikte neo-folklor yönü ile Moldova halk müziğindeki geleneksel türlerin bağlantısı ve geleneksel folklorun modern kompozisyon teknikleriyle sentezini incelemektedir. Bu makale, Trio INO3 adlı eserin V. Rotaru'nun bu türdeki diğer eserlerini temsil ettiğini varsaymaktadır. Makalede ayrıca, besteciye ait neo-folklor müzikal tarzın özellikleri, Rus besteciler ve Batı Avrupalı ​​bestecilerin klasik gelenekleri ile uyumlu kombinasyonları üzerinde durulmaktadır.Klasik geleneklere gelince, Trio karakteristik tempo özelliklerine sahip üç bölümlü bir döngüdür: I. Moderato II. Lento e molto lamento III. Allegro moderato Bu Trio, bu döngünün sonuncusu olması, bestecinin ölümünden kısa bir süre önce yazılması ve yazarın orta kısımdaki Saraband yas türüne hitap etmesi yönü ile ilginçtir. Neo-folk tarzı unsurlara gelince, kompozisyonun bütün tematik, ritmik ve harmonik malzemesini tanımlamaktadır. Eser, Moldova folklorunun karakteristik tonlama formülleri olan Trio'nun tüm bölümlerine odaklanmaktadır: II artı ve azalmış seviyeli motifler, IV artmış seviyeli motif, VI artmış seviye, melismatikle zenginleştirilmiş. Besteci, eserinde ritm açısından, değişken değerler ve değişen vurgular ile hızlı Moldova danslarının ritmik formüllerine vurgu yapmaktadır. Topluluk dokusu, topluluk üyelerinden birinden diğerine aktarılan tematikizmin sıkça çeşitlendirilmesinin yanı sıra, taklit, canon ve kontrast polifoni gibi zengin polifonik tekniklerlede sık sık oluşan klasik geleneklere geri döner. Genel olarak, trio INO3, ülkemizde ve yurtdışında pedagojik ve konser pratiğinde talep edilmeye değer, canlı figüratif kontrastlara sahip bir konser bileşimidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 286
Atıf : 554
2023 Impact/Etki : 0.146
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi