Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
Kontribusi Perempuan Pengrajin Tenun Terhadap Ekonomi Keluarga Di Desa Bukit Batu
2018
Dergi:  
Kafa'ah: Journal of Gender Studies
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the woman contribution in the family economy. It is interesting to study because the Indonesian especially people in Riau province, the financial responsibility belong to men (husbands). Meanwhile women (wives) are often viewed as scaffolder of the family economy. This research is classified as qualitative method since it can captured and explained the phenomena. The results indicated that women weavers had a significant contribution in the household economy, particularly for those who had husband with decisive job and fixed income. Choosing this job as a source of economic income is a strategy to carry out their gender role in the domestic sector. They could earn money from the job without leaving the responsibility in caring their household

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kafa'ah: Journal of Gender Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 194
Atıf : 4
Kafa'ah: Journal of Gender Studies