Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 7
Volatilite Endeksi (VIX) ve Kırılgan Beşli Ülkelerin Borsa Endeksleri Arasında Volatilite Etkileşimi
2023
Dergi:  
Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada kırılgan beşli ülkeler ile VIX endeksi arasında asimetrik getiri ve volatilite yayılımı araştırılmıştır. Kırılgan ülkelerin kırılganlıkları makroekonomik faktörler nedeniyle oluşmaktadır ve bu örtük volatiliteye neden olmaktadır. Örtük volatilite yatırımcı duyarlılığını ve gelecekteki nakit akışlarını yansıttığı için makroekonomik şoklardan ve temettü politikalarından etkilenmektedir. BİST 100 (Türkiye), BOVESPA-BVSP (Brezilya), IDX (Endonezya), JSE(Güney Afrika), NIFTY50(Hindistan) ve VIX endekslerinin 2014 ve 2021 tarihleri arası haftalık kapanış verileri DCC GARCH yöntemi ile test edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre VIX ile IDX endeksi hariç diğer endeksler arası kısa ve uzun dönemli etkileşim mevcuttur VIX’deki değişime karşı endekslerin gösterdiği reaksiyon açısından en çok etkilenen IDX endeksidir. BİST 100 hem geçmiş volatilite hem de VIX’den gelen volatilite etkileşimi noktasından kırılgan ülkeler arasından en az etkilenendir.

Anahtar Kelimeler:

Volatility Interaction Between Vix (fear Index) and Fragile Five Countries
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, asymmetric return and volatility spillovers between fragile five countries and VIX index investigate. The fragility of fragile countries is caused by macroeconomic factors and this causes implicit volatility. Because implicit volatility reflects investor sentiment and future cash flows, it is affected by macroeconomic shocks and dividend policies. BIST 100 (Turkey), BOVESPA-BVSP (Brazil), IDX (Indonesia), JSE (South Africa), NIFTY50 (India) and VIX indices weekly closing return of between 2014 and 2021 test using DCC GARCH method. There is a short and long-term interaction between VIX and other indices except the IDX index. BIST 100 is the least affected among the fragile countries from both the historical volatility a nd the volatility interaction point from the VIX.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 360
Atıf : 2.331
Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi