Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 13
AB’YE ÜYELİK SÜRECİNDE TÜRKİYE’DE DEMOKRATİKLEŞME
2015
Dergi:  
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Türkiye’nin demokratikleşme sürecindeki Avrupa Birliği (AB) etkisini ve bu etkinin güçlü ya da zayıf olmasını belirleyen şartları ve faktörleri, busüreci üç döneme ayırarak incelemektedir: demokratikleşme sürecinin Türkiye’ninaday ilan edildiği 1999 yılından sonra ivme kazanması, demokratikleşmenin katılım müzakerelerinin başladığı 2005 yılından itibaren yavaşlaması ve 2011 genelseçimlerinden itibaren Türkiye’de insan hakları ve demokrasi aleyhine yaşanan gelişmeler. Koşulluluk, AB’nin üye adayı ülkelerde demokrasiyi geliştirmek için başvurduğu en önde gelen mekanizmadır. Dolayısıyla bu makalede AB’nin Türkiye’nin demokratikleşme sürecindeki etkisi bu mekanizmanın demokrasi ve insan hakları rejiminin dönüşümündeki etkinliği sorgulanarak çalışılmaktadır.Ancak demokratikleşme Türkiye’de hem dış faktörlerin hem de iç faktörlerin etkilediği oldukça karmaşık bir süreç olduğu için gerek AB seviyesinde gerekse ulusal seviyede hangi şartların ve aracı faktörlerin AB koşulluluk mekanizmasının etkinliğini (ya da etkinsizliğini) etkilediğini araştırmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 568
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi