Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 8
Fırat Mollaer, Kimlik, Tanınma Mücadelesi ve Şarkiyatçılık. Metis Yayınları, İstanbul 2019 (1. Baskı, 355 sayfa).
2020
Dergi:  
Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kimlik kavramı geçmişten günümüze değin tartışıla gelen ve hala salt, genel geçer bir tanımı olmayan bir olgudur. Fırat Mollaer, bu eserde kimlik kavramının üzerine yapılmış çalışmaları karşılaştırmalı olarak ele almıştır. Kimliğin çok katmanlı oluşu ve bu katmanlardan biri olan tanınmanın nasıl bir mücadeleye dönüştüğünü sömürgecilik ve sürgün anlatıları üzerinden açıklamaktadır. Said'in Şarkiyatçılık çalışmasını temel alan bu eserde kimlik ve tanınma mücadelelerine şarkiyatçılık bağlamı içerisinde bakılmıştır. Bu bağlam ile bize kimliğe dair yeni bir bakış açısı sunarak bunu sosyal, felsefi, antropolojik ve tarihsel boyutu ile kaleme almıştır.

Anahtar Kelimeler:

Frat Mollaer, Identity, Conflict of Recognition and Charming. Metis Publications, Istanbul 2019 (1. It is 355 pages).
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of identity is a phenomenon that has been discussed from the past to the present and is still without a simple, general passing definition. Fırat Mollaer compared the work on the concept of identity in this work. The multi-layered formation of the identity and how recognition that is one of these layers has become a struggle is explained through colonialism and expulsion stories. The work of Said’s Charity is based on the identity and recognition struggles in the context of Charity. In this context, it has given us a new perspective on identity, and it has taken it in its social, philosophical, anthropological and historical dimensions.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 126
Atıf : 198
2023 Impact/Etki : 0.028
Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi