Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 132
 Görüntüleme 54
 İndirme 11
Covid-19 Pandemisi Sürecinde Yükseköğretim Kurumlarının Uzaktan Eğitime Yönelik Stratejileri: Fırat Üniversitesi Örneği
2020
Dergi:  
Turkish Journal of Educational Studies
Yazar:  
Özet:

Küresel çapta yaşanan covid-19 salgını sürecinde ülkeler bir dizi önlem planı almıştır. Alınan önlem planları arasında eğitim-öğretim faaliyetlerinin durdurulma kararı da bulunmaktadır. Bu çalışmada, belge tarama yöntemi ile salgının yoğun olarak görüldüğü ülkelerde bulunan üniversitelerin eğitim öğretim faaliyetlerini pandemi sürecinde nasıl yönettiği ve durum çalışması yönteminin program yürütme durum çalışması türü ile Türkiye’ de faaliyet gösteren Fırat üniversitesi örneği incelenmiştir. Sonuç olarak, üniversitelerin eğitim-öğretim sürecinde uzaktan eğitim platformunu kullanmayı seçerek ortak sistemler kullandığı görülmüştür. Avrupa’ da ve Türkiye’de üniversitelerin işleyişlerinin farklı olmasına rağmen seçilen yöntemlerin ve kullanılan servis sağlayıcılarının aynı olduğu görülmüştür. Uzaktan eğitim sürecine geçişte önemli olan unsurların nitelikli insan gücü, teknoloji okuryazarlığın oranı, teknolojik altyapı durumu, acil durum eylem planı yönetimi olduğu görülmüştür. Bu çalışma üniversitelerin risk yönetimlerinde değindiği eğitimin belirli bir süre durması riskine karşı yapılabilecekler konusunda ülkelerin, kurumların ve üniversitelerin verdiği reaksiyonları, kullandığı yöntemleri, uygulamalardaki farklılıkları ortaya koymaktadır. Ayrıca bu çalışma Türkiye’ de eğitim-öğretim, ar-ge faaliyetleri gösteren Fırat üniversitesinin pandemi sürecinde aldığı önlemleri ve uzaktan eğitim süreci içinde yapılanları ortaya koyarak pandemi sonrası yapılacak çalışmalara öneriler sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Covid-19 Pandemic Process Higher Education Institutions' Remote Education Strategies: Example of the University of Fırat
2020
Yazar:  
Özet:

In the process of global covid-19 epidemic, countries have adopted a series of measurement plans. Among the measures taken, there is also the decision to stop the training activities. In this study, the document scan method and the examples of the University of Fırat that operates in Turkey in the countries where the epidemic is widely seen are studied how the universities in which the educational teaching activities are managed in the pandemic process and the method of study of the situation. As a result, it has been seen that universities use common systems by choosing to use the distance learning platform in their education-learning process. Although the operations of universities in Europe and Turkey are different, the methods selected and the service providers used are the same. The elements that are important in the transition to the distance learning process have been seen as: qualified human power, the ratio of technological literature, the state of technological infrastructure, the management of emergency action plan. This study reveals the reactions of countries, institutions and universities, the methods they use, the differences in practices on what can be done against the risk of the education that universities are targeting in risk management for a certain period of time. In addition, this study in Turkey offers recommendations for studies to be done after the pandemic, showing the measures taken by the University of Fırat in the pandemic process and the actions made in the distance learning process.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Journal of Educational Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 191
Atıf : 1.479
Quarter
Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q2
86/239

Turkish Journal of Educational Studies