Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 24
 İndirme 7
KAPASİTE KISITLI ESNEK ATÖLYE TİPİ ÇİZELGELEME PROBLEMİ İÇİN ÜÇ AŞAMALI BİR ÇÖZÜM YAKLAŞIMI VE BİR İŞLETMEDE UYGULANMASI
2019
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada oluklu mukavva kutu üreten bir fabrikada yaşanan atölye tipi çizelgeleme probleminin özel bir hali olan esnek atölye tipi çizelgeleme problemi ele alınmıştır. Çizelgeleme problemleri çözülürken genellikle işletmenin kapasitesi göz ardı edilmektedir. Ancak bu durum gerçekçi çizelgelerin oluşturulabilmesini engellemektedir. Bu çalışmada, esnek atölye tipi çizelgeleme problemi için, üç aşamalı bir çözüm yaklaşımı geliştirilmiştir. Önerilen yaklaşımın her bir aşamasında sırasıyla sıra bağımlı hazırlık süreli tek makina çizelgeleme problemi, tek makina çizelgeleme problemi ve paralel makina çizelgeleme problemi çözülmektedir. Bu problemlerin amaç fonksiyonu toplam gecikmeyi enküçüklemektir. Ayrıca bu problemlere kapasite kısıtı eklenerek problem genelleştirilmiş ve literatürdeki benzer çalışmalara kıyasla daha uygulanabilir çözümler üretilebilmesi sağlanmıştır. Önerilen matematiksel modeller küçük boyutlu ve gerçek hayat problemleri kullanılarak GAMS/CPLEX ile kapasite kısıtsız ve kapasite kısıtlı olarak test edilmiş ve elde edilen sonuçlar birbirleriyle ve işletmenin çizelgeleriyle karşılaştırılmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

A three-stage approach to a solution to the problem of a small-scale workplace and application to one business
2019
Yazar:  
Özet:

This study has addressed the flexible workshop type layout problem, which is a special condition of the workshop type layout problem in a factory that produces a stainless stainless box. When drawing problems are solved, the capacity of the company is often neglected. However, this situation prevents realistic diagrams from being created. In this study, a three-stage solution approach has been developed for the flexible workshop type charting problem. In each stage of the proposed approach, the problem of a single machine layout, the problem of a single machine layout and the problem of a parallel machine layout are solved. The purpose of these problems is to disrupt total delay. Adding capacity limits to these problems has also generalized the problem and made it possible to produce more practical solutions compared to similar studies in literature. Recommended mathematical models have been tested with GAMS/CPLEX with limitless capacity and limitless capacity using small and real life problems and the achieved results are compared with each other and with the business schedules.

Anahtar Kelimeler:

A Three-stage Solution Approach For Capacity Limited Flexible Job Shop Scheduling Problem and An Application In A Factory
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 495
Atıf : 982
2023 Impact/Etki : 0.159
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi