Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 25
 İndirme 6
Salisilaldehit Türevinden Schiff Bazı Ligandının Sentezi, Karakterizasyonu ve Bazı Geçiş Metal Komplekslerinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Schiff bazları, yapısal ve biyolojik özelliklerinden dolayı yaygın olarak kullanılan ligandlar arasında yer almaktadır ve bunların pratik hayatımızdaki önemi de gün geçtikçe artmaktadır. Bu çalışmada, bir salisilaldehit türevi olan 5-metoksisalisilaldehit ile o-aminofenol’ün reaksiyonundan bir Schiff bazı ligandı                                              [5-metoksisalisiliden-o-aminofenol (LH)] sentezlendi. Bu ligand ile Co+2, Ni+2, Cu+2 ve Zn+2 asetat tuzlarından kompleksleri hazırlandı. Schiff bazı ve kompleksleri elementel analiz, IR, 1H-NMR, 13C-NMR, UV-Vis, manyetik süsseptibilite ve TGA yöntemleri kullanılarak aydınlatıldı. 

Anahtar Kelimeler:

Salisylaldehyde tube Schiff's synthesis, characterization and review of some transitional metal complexes
2019
Yazar:  
Özet:

The Schiff bases are among the ligands that are widely used due to their structural and biological characteristics and their importance in our practical life is increasing on a daily basis. In this study, a schiff from the reaction of 5-metoxisalisylaldehyde and o-aminofenol, which is a salicylaldehyde derivative, was synthesized [5-metoxisalisyl-o-aminofenol (LH)]. With this ligand, complexes of Co+2, Ni+2, Cu+2 and Zn+2 acetate salt were prepared. Schiff some and complexes were illuminated using elementary analysis, IR, 1H-NMR, 13C-NMR, UV-Vis, magnetic decorability and TGA methods.

Anahtar Kelimeler:

Synthesis, Characterization Of Schiff Base Ligand From Salicylaldehyde Derivative and Investigation Of Some Transition Metal Complexes
2019
Yazar:  
Özet:

Schiff bases are among the widely used ligands due to their structural and biological properties and their importance in our practical life is increasing day by day. In this work, a Schiff base ligand                                                         [5-methoxysalicylidene-o-aminophenol (LH)] was synthesized from the reaction of                                                                         5-methoxysalicylaldehyde and o-aminophenol, a salicylaldehyde derivative. With using this ligand, complexes were prepared from Co+2, Ni+2, Cu+2 ve Zn+2acetate salts. The Schiff base and complexes were identified by using Elemental Analysis, FT-IR, 1H-NMR, 13C-NMR, UV-Vis, Magnetic Susceptibility and TGA as techniques.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.101
2023 Impact/Etki : 0.011
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi