Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Warburg Mikro Sendromu ile İlişkili TBC1D20 Geninde Yeni Bir Mutasyon
2022
Dergi:  
Batı Karadeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Warburg mikro sendromu (WARBM) RAB3GAP1, RAB3GAP2, RAB18 ve TBC1D20 genlerindeki mutasyonlara bağlı olarak nadir görülen otozomal resesif bir hastalıktır. Sendrom mikrosefali, konjenital katarakt ve mikrokornea gibi oküler bulgular, ağır entellektüel gerilik ve hipogonadizm ile karakterizedir. Olgu: Takipleri sırasında WARBM tanısı konulan 3 yaşında bir erkek çocuğu sunuyoruz. Hastanın genetik analiz sonuçları, TBC1D20 geninde ekzon 3’te patojenik ve WARBM 4 fenotipi ile korele olan bir homozigot mutasyonu (c.259_260delinsCAC; p. Lys87HisfsTer42) ortaya çıkardı. Ebeveynlerin mutasyonu heterozigot olarak taşıdığı gösterildi. Sonuç: WES analizi WARBM’li akraba bir Türk ailesinde TBC1D20 geninde muhtemel patojenik yeni bir mutasyon (c.259_260delinsCAC) gösterdi ve WARBM tanısını koymamızı sağladı.

Anahtar Kelimeler:

A Novel Mutation In The Tbc1d20 Gene With Associated Warburg Micro Syndrome
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: Warburg micro syndrome (WARBM) is a rare autosomal recessive disorder due to mutations in the RAB3GAP1, RAB3GAP2, RAB18, and TBC1D20 genes. The syndrome is characterized by microcephaly, ocular findings such as congenital cataract, microcornea, severe intellectual disability, and hypogonadism. Case: We present a 3-year-old boy who was diagnosed with WARBM during follow-up.The genetic analysis of the patient revealed a pathogenic mutation (c.259 260delinsCAC (p. Lys87HisfsTer42) in exon 3 of the TBC1D20 gene, which correlates with WARBM 4. Their parents were shown to carry the mutation heterozygously. Conclusion: The WES analysis of a consanguineous Turkish family with WARBM showed a novel mutation (c.259_260delinsCAC) in TBC1D20 gene that is most likely pathogenic and allowed us to make the diagnosis of WARBM.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Batı Karadeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 233
2023 Impact/Etki : 0.059
Batı Karadeniz Tıp Dergisi