Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma İçin Ulusal Kırsal Ağ Yaklaşımı: Türkiye’de Ulusal Kırsal Ağ Projesi Uygulama Örnekleri
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Kırsal kalkınma kavramı; kır ve kent yerleşimleri arasındaki farkın azaltılmasını, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler aracılığıyla kırsal kesimin katılım ve katkılarının artırılmasını, ekonomik ve sosyal olanakları kısıtlı olan kırsal kesimin yaşam standartlarının yükseltilmesinin sağlanmasını, kırsal kesimin dengeli ve sürdürülebilir gelişiminin sağlanması ile ekonomik ve sosyal koşullarının iyileştirilmesini hedeflemektedir. Sürdürülebilir kırsal kalkınma ise; insan, çevre, doğal kaynaklar, gelir artışı gibi faktörlerin sürdürülebilir kullanımı ile insanların sürdürülebilir bir yaşama sahip olabilmesi için yaşam standardının yükseltilmesi anlamına gelmektedir. Bu bağlamda, kırsal kalkınma politikalarının uygulanmasını sağlamak, kır ve kent yerleşimleri arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel farkları azaltmak, kırsal alanların varlığının devam ettirilmesini sağlamak amacıyla Ulusal Kırsal Ağ oluşturulmuştur. Bu çalışmada; kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasının sağlanması amacıyla oluşturulan Ulusal Kırsal Ağ ve Ulusal Kırsal Ağın Türkiye’deki uygulamaları analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

National Rural Network Approach for Sustainable Rural Development: Examples of National Rural Network Project Application in Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

The concept of rural development aims to reduce the difference between rural and urban settlements, to increase the participation and contribution of the rural sector through the civil society organizations and local governments, to ensure the improvement of the living standards of the rural sector with economic and social possibilities limited, to ensure the balanced and sustainable development of the rural sector and to improve the economic and social conditions. Sustainable rural development means the sustainable use of factors such as people, the environment, natural resources, the increase in income and the rise of the living standards for people to have a sustainable life. In this context, the National Rural Network was established to ensure the implementation of rural development policies, to reduce social, economic and cultural differences between rural and urban settlements, and to ensure the continuation of rural areas. This study analyzed the applications of the National Rural Network and the National Rural Network in Turkey, created with the aim of ensuring sustainable development of rural areas.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 348
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences