Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
Tarihin Akışını Değiştiren Savaş: Malazgirt
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Malazgirt Savaşı aradan geçen dokuz buçuk asırlık zamana karşın hala çeşitli tartışmalara ve polemiklere konu olmaktadır. Birçok tarihçi açısından Bizans İmparatorluğu’nun uzun süren çöküş sürecinin başlangıcı olarak kabul edilen bu Savaş aynı zamanda Haçlı Seferleri’nin tetikleyicisi olmuştur. Malazgirt Savaşı’nın hem İslam Dünyası hem de Batılılar için önemini ve sonuçlarını ele alan bu makale hem Müslüman tarihçiler hem de Batılı tarihçilerin bakış açılarını inceleyerek bu savaşla ilgili tartışmalı konuları karşılaştırmalı bir bakış açısıyla sunmaktadır. Makale, Savaşın tam tarihi ve savaşa katılan ordulardaki askerlerin sayıları gibi tartışmalı konularla ilgili detaylı bilgiler vermektedir. Makale bu kaynaklar ışığında bu Savaşın sadece Türkler ve Müslümanlar açısından değil aynı zamanda dünyanın büyük bir kısmı için de kader değiştiren ve kendinden sonraki yüz yılları şekillendiren bir dönüm noktası olduğunu göstermektedir. Malazgirt Savaşı Bizanslılardan Hristiyanlığın koruyucusu unvanının alınmasına neden olurken bu savaştan sonra Selçuklular da Müslümanlığın koruyucusu unvanına kavuşmuştur. Makale Malazgirt Savaşı’nın yaşandığı dönemde siyasal güçlerin belirlenmesinde mihenk taşı mahiyetinde olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The War That Changes the Current of History: Malazgirt
2022
Yazar:  
Özet:

Despite the last nine and a half centuries of the Malazgirt War, it is still the subject of various controversies and controversies. This War, considered by many historians as the beginning of the long-lasting collapse of the Byzantine Empire, has also been the trigger of the Crosses. This article, which discusses the importance and consequences of the Malazgirt War for both the Islamic World and the Westerns, examines the views of both Muslim historians and Western historians and provides a comparative view of the controversial topics related to this war. The article provides detailed information on controversial topics such as the full history of the war and the number of soldiers in the armies involved in the war. In light of these sources, the article shows that this war is a turning point not only for the Turkish and Muslims but also for the majority of the world that changes fate and shapes the following hundreds of years. The Malazgirt War caused the Byzantine to take the title of the protector of Christianity, while after this war the Selchucks also gained the title of the protector of Muslimity. The article shows that in the period of the Malazgirt War, the political forces are determined by the stone of the stone.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences