Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
The Value of Sonohysterograpy in the Diagnosis of Abnormal Uterine Bleeding
2002
Dergi:  
Medeniyet Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Our objective was evaluate the value of transvaginal sonohysterography in the diagnosis of endometrial submucosal and intracavitary lesions in patients with abnormal uterine bleeding. This was a prospective case controlled study. 105 patients were evaluated with an transvaginal ultrasonography. Sonohysterography was performed in 50 women (aged 33-64) with abnormal uterine bleeding in whom transvaginal sonography suggested an increased endometrial thickness or poorly defined endometrium. Sterile saline solution, 10-30 ml, was injected into the endometrial cavity under direct ultrasonographic visualization. Once the endometrial cavity was expanded, the presence of polyps or submucous myomas and the anterior and posterorendometrial thickness was assessed. Then endometrial biopsy was performed. 26 of 50 patients underwent hysterectomy. Sonohysterography is highly accurate method which allow differentiation of intracavitary, endometrial and submucosal lesions in patients with abnormal uterine bleeding.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Medeniyet Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.277
Atıf : 182
2023 Impact/Etki : 0.122
Medeniyet Medical Journal