Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Asemptomatik kullanıcıların kontakt lens saklama kaplarından izole edilen Gram negatif bakterilerin antibiyotik duyarlılıkları
2021
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, asemptomatik kullanıcıların kontakt lens saklama kaplarından izole edilen çeşitli bakterilerin in vitro antibiyotik duyarlılıklarını belirlemektir. Bu amaçla yirmi iki bakteri izolatının, Kirby-Bauer disk difüzyon yöntemi kullanılarak in vitro antibiyotik duyarlılıkları araştırılmıştır. Kontrol olarak farklı cinslere ait dört ATCC bakteri suşu kullanılmıştır. Bu çalışmadan elde edilen sonuçlar, test edilen tüm bakterilere karşı gentamisinin en etkili antibiyotik olduğunu göstermiştir. Ek olarak, bu çalışmada test edilen tüm bakterilerin ampisilin, metisilin, penisilin G ve vankomisine karşı dirençli oldukları tespit edilmiştir. Bu sonuçlara göre asemptomatik kullanıcıların kontakt lens saklama kaplarından izole edilen bakterilerin antibiyotik duyarlılıklarının sürekli izlenmesi gerektiği sonucununa varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Antibiotic Susceptibilities Of Gram-negative Bacteria Isolated From Contact Lens Storage Cases Of Asymptomatic Wearers
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to determine the in vitro antibiotic susceptibilities of various bacteria isolated from contact lens storage cases of asymptomatic wearers. For this purpose, twenty-two bacteria isolates were subjected to in vitro antibiotic susceptibility using Kirby-Bauer disc diffusion method. Four ATCC strains of different genus of bacteria were used as control. The results obtained from the current study showed that gentamicin was the most effective antibiotic against all bacteria tested. In addition, all bacteria tested in this study were resistant to ampicillin, methicillin, penicillin G and vancomycin. According to the results continuous monitoring of antibiotic susceptibilities of bacteria isolated from contact lens storage cases of asymptomatic wearers are needed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 874
Atıf : 2.436
2023 Impact/Etki : 0.115
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi