Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 4
Vulvar Kanserli Hastalarda Prognostik Faktörler: Tek Merkez Deneyimi
2021
Dergi:  
Pamukkale Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Vulvar kanserli hastalarda birçok prognostik faktör araştırılmıştır. Çalışmamızda nüks ve nüks olmayan skuamöz hücreli vulvar kanserli hastalarda klinik ve patolojik prognostik faktörleri karşılaştırmayı, nüks ve sağkalımı etkileyen faktörleri araştırmayı amaçladık. Gereç-Yöntem: Bu prospektif çalışma 1999-2020 yılları arasında İzmir, Tepecik Araştırma Hastanesi’nde yapıldı. Tekrarlayan hastalarda tanımlayıcı özellikler, prognostik faktörler ve sağkalım değerlendirildi. Bulgular: Tümör invazyon derinliği, cerrahi sınır pozitifliği, lenfovasküler boşluk invazyonu (LVSI) nüks açısından istatiksel olarak anlamlıdır(p=0,03, p=0,00, p=0,04). Yaş, tümör boyutu, cerrahi sınır mesafesi (mm), tümör lokalizasyonu, metastatik lenf nodu varlığı, operasyon tipi (lenf nodu diseksiyonlu cerrahi) ve adjuvan tedavi gibi değişkenler nüks vulvar kanseri hastaları açısından istatiksel olarak anlamlı bulunmadı. Kaplan Meier sağkalım analizinde nüks, lenfovasküler boşluk invazyonu, cerrahi sınır pozitifliği, evre ve sağkalım arasında korelasyon vardı. Sonuç: Diğer çalışmalarda olduğu gibi bizim çalışmamızda da tümör invazyon derinliği,cerrahi sınır pozitifliği, lenfovasküler boşluk invazyonu gibi birçok prognostik faktör nüks için risk faktörüdür. Evre, lenfovasküler boşluk invazyonu, nüks, cerrahi sınır pozitifliği de sağkalım için önemli faktörlerdendir.

Anahtar Kelimeler:

Prognostic Factors In Vulvar Cancer Patients: A Single Center Experience
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: Many prognostic factors have been investigated in vulvar cancer patients. In our study, we aimed to compare clinical and pathological prognostic factors and investigate the factors that affect the recurrence and survival in patients with recurrent and non-recurrent squamous cell vulvar cancer. Materials and methods: This retrospective study was conducted in Tepecik Research Hospital, Izmir, Turkey between 1999-2020. The descriptive features, prognostic factors and survival in recurrent patients were evaluated. Results: Tumor invasion depth, surgical margin positivity, lymphovascular space invasion (LVSI), are statistically significant for recurrence (p=0.03, p=0.00, p=0.04). Variables such as age, tumor size, surgical margin distance (mm), tumor localization, presence of metastatic lymph node, operation type (surgery with lymph node dissection) and adjuvant therapy were not found to be statistically significant in terms of recurrent patients with vulvar cancer. There was correlation between recurrence, LVSI, surgical margin positivity, stage and survival in Kaplan Meier survival analysis. Conclusion: As in other studies, many prognostic factors like tumor invasion depth, surgical margin positivity, LVSI are risk factors for recurrence in our study. Stage, LVSI, recurrence, surgical margin positivity were significant factors for survival as well.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Pamukkale Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.244
2023 Impact/Etki : 0.022
Pamukkale Tıp Dergisi