Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
İspir (Erzurum) İlçesi’nde Meyve Ağaçlarında Bulunan Yaprakbiti Türleri (Homoptera: Aphididae) ve Doğal Düşmanları
2008
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 2005-2006 yıllarında İspir yöresinde yetiştirilen meyve ağaçlarındaki yaprak biti türleri ve bunların doğal düşmanlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. İspir ve yöresinde yetiştirilen meyve ağaçlarında Dysaphis devecta (Walker), D. plantaginea (Passerini), Aphis craccivora Koch, Anuraphis subterranea (Walker), Ovatus crataegarius (Walker), Hyalopterus pruni (Geoffroy), Brachycaudus cardui (Linnaeus), Myzus cerasi (Fabricius), M. lythri (Schrank), Corylobium avellanae (Schrank), Chromaphis juglandicola (Kaltenbach) ve Callaphis juglandis (Goeze) olmak üzere 12 yaprakbiti türü saptanmıştır. Bunlardan H. pruni ve A. craccivora’nın daha yaygın ve daha yüksek popülasyona sahip olduğu gözlenmiştir. Çalışmada, Adalia bipunctata (L.), A. decempunctata (L.), A. fasciatopunctata revelierei Muls., Adonia variegata (Goeze), Coccinella septempunctata L., Exochomus quadripustulatus (L.), Propylaea quatuordecimpunctata (L.), Scymnus (Pullus) subvillosus (Goeze), Synharmonia conglodata (L.), Vibidia duodecimguttata (Poda) (Coccinellidae); Syrphus ribesii (L.), Episyrphus balteatus (De Geer), Paragus quadrifasciatus Meigen, Eupeodes corollae (F.) (Syrphidae) ve Chrysoperla carnea (Stephens) (Chrysopidae) olmak üzere 15 predatör; Alloxista sp., Praon dorsale (Hal) veP. volucre (Hal.) (Aphidiidae) olmak üzere 3 de parazitoit tür elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The species of leaves found in the fruit trees in the Spire (Erzurum) district (Homoptera: Aphididae) and their natural enemies
2008
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in 2005-2006 with the aim of identifying the leaf beans in the fruit trees grown in the area of Ispir and their natural enemies. In the spire and fruit trees grown in the area, 12 sheets are identified, including Dysaphis devecta (Walker), D. plantaginea (Passerini), Aphis craccivora Koch, Anuraphis subterranea (Walker), Ovatus crataegarius (Walker), Hyalopterus pruni (Geoffroy), Brachycaudus cardui (Linnaeus), Myzus cerasi (Fabricius), M. lythri (Schrank), Corylobium avellanae (Schrank), Chromaphis juglandicola (Kaltenbach) and Callaphis juglandis (Goeze). Of these, H. pruni and A. craccivora have been observed to have a more common and higher population. In the study, Adalia bipunctata (L.), A. decempunctata (L.), A. Facciatopunctata revelierei Muls., Adonia variegata (Goeze), Coccinella septempunctata L., Exochomus quadripustulatus (L.), Propylaea quatuordecimpunctata (L.), Scymnus (Pullus) subvillosus (Goeze), Synharmonia conglodata (L.), Vibidia duodecimguttata (Poda) (Coccinellidae); Syrphus ribesii (L.), Episyrphus balteatus (De Geer), Paragus quadrifasciatus Meigen, Eupeodes corollae (F.) (Syrphidae) and Chrysoperla carnea (Stephens) (Chrysopidae) 15 predators; All spoxista, praxista, dorsale (Horsal) and. The Volucre (Hal) There are three kinds of parasitic species (Aphidiidae).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.198
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi