Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 4
Topikal ve sistemik flurbiprofenin gömülü üçüncü molar cerrahisi sonrası ağrı ve ödem üzerine etkilerinin ve gastrointestinal yan etkilerinin karşılaştırılması
2020
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, gömülü üçüncü molar diş cerrahisinden sonra sistemik ve topikal nonsteroid antiinflamatuar ilaçların postoperatif ağrı ve ödem üzerine etkileri ve ayrıca gastrointestinal yan etkilerin değerlendirilmesidir. Gereç ve Yöntem: Bu klinik çalışmaya, benzer pozisyonda mandibular gömülü üçüncü molar dişe sahip 100 sağlıklı hasta dahil edilmiştir. Operasyon sonrasında hastalar iki gruba ayrıldı, bir gruba Flurbiprofen tablet uygulanırken, diğer gruba da Flurbiprofen 0.25% Oral spray uygulandı. Ağrı, postoperatif olarak Vizüel Ağrı Skalası (VAS) ile değerlendirildi. Ödem ölçümü preoperatif ve postoperatif 2. ve 7. günlerde yapıldı. Mide bulantısı, mide yanması, dispepsi, kusma ve ishal gibi nosteroid anti-inflamatuar ilaç kullanımına bağlı gastrointestinal yan etkiler hastalardan alınan bilgilere göre kaydedildi. Bulgular: Gruplar arasında 6, 8, 12, 24 ve 48. saatler arasında Vizüel Ağrı Skalası düzeyleri açısından istatistiksel olarak anlamlı fark vardı. Sistemik nonsteroidal antienflamatuar ilaç grubunun 2. gündeki ödem ölçümleri lokal topikal nonsteroidal antiinflamatuvar ilaç grubuna göre istatistiksel olarak daha düşük bulundu. Sonuç: Topikal kullanılan nonsteroid anti-inflamatuar ilaçların ağrı ve ödem üzerine etkinlikleri sistemik nonsteroid anti-inflamatuar ilaçlara göre daha düşük olmasına rağmen, daha az gastrointestinal yan etkiye sahip olduğu için tercih edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Efficiency Of Topical and Systemic Flurbiprofen On Pain and Edema After Impacted Third Molar Surgery and Comparison Of Gastrointestinal Adverse Effects
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to evaluate the effects of systemic and topical nonsteroidal anti-inflammatory agents on postoperative pain and edema and also gastrointestinal side effects after impacted third molar surgery. Materials and Methods: In this clinical study, 100 healthy patients with mandibular impacted third molar teeth in a similar position were included. After the operation, patients were divided into two groups, one group received Flurbiprofen tablets and the other group received Flurbiprofen 0.25% Oral spray. The pain was assessed postoperatively by Visual Analog Scale (VAS). The edema evaluation was measured on preoperative and postoperative 2nd and 7th days. Gastrointestinal adverse effects related to the use of nonsteroidal anti-inflammatory drug such as nausea, heartburn, dyspepsia, vomiting, and diarrhea were recorded according to information received from patients. Results: There was a statistically significant difference between the groups with regard to Visual Analog Scale levels at 6th, 8th, 12th, 24th, and 48th hours. 2nd-day edema measurements of the systemic nonsteroidal anti-inflammatory drug group were found to be statistically lower than the local-topical nonsteroidal anti-inflammatory drug group. Conclusion: Although the efficacy of topical nonsteroidal anti-inflammatory drugs on pain and edema is lower than systemic nonsteroidal anti-inflammatory drugs, it may be preferred because it has less gastrointestinal side effects.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.845
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal