Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 32
 İndirme 7
Lise Öğrencilerinin Çevreye Yönelik Tutumlarının Çeşitli Değişkenler Bakımından İncelenmesi
2019
Dergi:  
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı lise öğrencilerinin çevreye yönelik tutumlarının genel görünümünü ortaya koymak ve öğrencilere ait cinsiyet, okul türü, sınıf seviyesi, eğitimlerine devam ettikleri alan, yaş, ileride hedefledikleri meslek alanı, anne ve babanın eğitim seviyesi gibi değişkenlerin çevreye yönelik tutumları üzerindeki etkisini araştırmaktır. Araştırmaya Batı Karadeniz bölgesindeki orta ölçekli bir ilden, beş farklı okula ait toplam 1085 öğrenci gönüllü olarak katılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Uzun, Gilbertson, Keleş ve Ratinen (2019) tarafından güncellenen “Çevresel Tutum Ölçeği” kullanılmıştır. Ölçme aracının faktör yapısının bu araştırmanın örnekleminde doğrulanıp doğrulanmadığını belirlemek amacıyla Doğrulayıcı Faktör Analizi yapılmış, ölçme aracının araştırmanın verileriyle iyi bir uyum sergilediği görülmüştür. Kolmogrov Smirnov testi neticesinde verilerin normal dağılmadığı belirlenmiş, bu nedenle verilerin analizinde Mann Whitney U ve Kruskal – Wallis Testleri kullanılmıştır. Sonuç olarak öğrencilerin çevreye yönelik tutumlarına ait görünümlerinin “orta” seviyede olduğu, kız öğrencilerin erkek öğrencilere oranla tutumlarının daha yüksek olduğu, 9 ve 12. Sınıflarda yer alan öğrencilerin 10 ve 11. Sınıflara oranla tutumlarının daha yüksek olduğu, 14 yaş grubuna ait öğrencilerin diğer yaş gruplarına oranla tutumlarının daha yüksek olduğu, yabancı dil alanındaki öğrencilerin fen, tm ve diğer alanlara oranla tutumlarının yüksek olduğu, ileride mühendislik alanında meslek sahibi olmak isteyen öğrencilerin tutumlarının diğer meslek alanlarına göre çok düşük olduğu, annesi üniversite, babası ortaokul mezunu öğrencilerin tutumlarının diğerlerine oranla daha yüksek olduğu belirlenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Lise Öğrencilerinin Çevreye Yönelik Tutumlarının Çeşitli Değişkenler Bakımından İncelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the general look of high school students’ attitudes towards the environment and to investigate the impact of students’ gender, school type, class level, area in which they continue their education, age, the field of their future career, the educational level of the parents and fathers on their attitudes towards the environment. The study included a total of 1085 volunteer students from a medium-scale province in the West Black Sea region, from five different schools. The study used the “Environmental Attitude Scale” as a data collection tool, updated by Long, Gilbertson, Keleş and Ratinen (2019). In order to determine whether the factor structure of the measurement instrument is verified in the sample of this study, the verifying factor analysis has been done, the measurement instrument has shown a good compatibility with the data of the study. The Kolmogrov Smirnov test found that the data did not disperse normally, so the analysis of the data used Mann Whitney U and Kruskal - Wallis Tests. As a result, the appearance of students’ attitudes towards the environment is at the “mediate” level, the attitudes of girls students are higher than the attitudes of boys, 9 and 12. 10 and 11 students in class. Their attitudes are higher compared to classes, their attitudes are higher compared to other age groups, their attitudes are higher compared to sciences, sciences and other fields of foreign language, their attitudes are very low compared to other fields of engineering, their mother’s university, their father’s high school graduate students’ attitudes are higher compared to others.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 834
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi