Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 3
Android Cihazların Adli Bilişim Analizlerinde Parola Tespitine Bağlı Yeni Süreç Tanımlama Modelinin Geliştirilmesi
2020
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Android işletim sistemin mobil işletim sistemi pazarına hâkim olması ile Android cihazlardan veri toplama yöntemi, mobil adli bilişim teknolojisi üzerine yapılan araştırmaların odak noktası olmuştur. Bununla birlikte, Android işletim sistemi sürümlerinin sürekli güncellenmesi ve güvenlik teknolojilerinin devreye alınması nedeniyle, mevcut veri toplama yöntemleri yeni Android mobil cihazları desteklememektedir. Bu sorunu çözmek için Android akıllı telefonların donanım ve yazılım güncelleme protokollerinin analizi ile özel kurtarma görüntüleri yüklemeye dayanan yeni adli kopya alma yöntemleri geliştirilmelidir. Ancak bu yöntemlerin yeni riskleri de beraberinde getirdiği bilinmeli ve işlemler sırasında gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu çalışmada daha önce geliştirilen adli bilişim inceleme süreçlerine katkı yapabilmek için yeni bir süreç tanımlama modeli geliştirilmiştir. Bu amaçla mobil cihazların üzerindeki ekran izlerinden desen ve pin tespitine yönelik çalışmalar ile ilişkili yeni bir süreç model önerisi sunulmuştur. Geliştirilen model ile adli bilişim analizlerinin elde etme aşamasında şifreli olduğu için adli kopyası alınamayan mobil cihazların şifre ve pin tespitini mevcut yöntemlerin dışında tespit edilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca çalışmanın analiz aşamasında ortaya çıkan şifrelenmiş verilerin şifrelerinin çözülmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 390
Atıf : 663
Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi