Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
ADAPTİF KURBAĞA SIÇRAMA ALGORİTMASININ OPERATÖRÜ İLE GELİŞTİRİLMİŞ YAPAY ATOM ALGORİTMASI
2022
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapay Atom Algoritması, doğadan ilham alınarak geliştirilmiş bir optimizasyon tekniğidir. Bu algoritma önceki çalışmalarda hem sürekli problemler hem de ayrık problemler için kullanılmıştır. Bu çalışmada bu algoritmanın başarısını artıracak bir düzenleme öngörülmüştür. Bu amaçla, Yapay Atom Algoritmasının iyonik bağ işlevi, Adaptif Kurbağa Sıçrama Algoritmasının algoritmik bir adımından yararlanılarak geliştirilmiştir. Güncellemeler sonucunda iyonik bağ operatörü için arama alanı daraltılmıştır. Böylece her iterasyonda çözümden uzaklaşma durumu önlenmiştir. Geliştirilmiş Yapay Atom Algoritmasının başarısı, kıyaslama fonksiyonları ile test edilmiştir. Önerilen yöntem için deneysel sonuçlar karşılaştırmalı olarak yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Improved Artificial Atom Algorithm With The Operator Of Shuffled Frog Leaping Algorithm
2022
Yazar:  
Özet:

Artificial Atom Algorithm is an optimization technique that developed inspired by nature. This algorithm used for both continues problems and discrete problems in previous studies. In this study, an arrangement that would increase the success of this algorithm was envisaged. For this purpose, the ionic bond function of Artificial Atom Algorithm has been improved benefiting an algorithmic step of Shuffled Frog Leaping Algorithm. As a result of the updates, the search space was narrowed for the ionic bond operator. Thus, the state of getting away from the solution in each iteration was prevented. The success of Improved Artificial Atom Algorithm was tested with benchmark functions. Experimental results for the proposed method were interpreted comparatively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 190
2023 Impact/Etki : 0.105
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi