Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Arduino tabanlı uygun maliyetli ve taşınabilir bir lüksmetre tasarımı
2023
Dergi:  
Ziraat Mühendisliği
Yazar:  
Özet:

Işık, bitki örtüsünün gelişimini belirleyen önemli fizyolojik etkilerdir. Işık şiddeti ve ölçümleri tarım ve hayvancılık için önemlidir. Bu çalışmada, Arduino ve GY-30 sensör devresi kullanılarak tarımsal amaçlar için uygun maliyetli ve taşınabilir bir lüksmetre geliştirilmiş ve ticari bir cihaz ile karşılaştırılmıştır. Çalışmada, elde edilen 0.945 ile 0.969 (çok yüksek) arasındaki regresyon sonuçları, son yıllarda yapılan çalışmalarla uyumlu bulunmuştur. Geliştirilen sistemin ticari lüksmetre cihazları ile uyumlu sonuçlar gösterdiği anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Arduino Based Cost Effective and Portable Luxmeter
2023
Yazar:  
Özet:

Light is important physiological effects that determine the development of vegetation. Light intensity and measurements are important for agriculture and livestock. In this study, a cost effective and portable luxmeter was developed for agricultural purposes using Arduino and GY-30 sensor module and compared with a commercial device. The regression results between 0.945 and 0.969 (very high) obtained in study were in agreement with the recent studies It was understood that the developed system showed results compatible with commercial luxmeter devices.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ziraat Mühendisliği

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 70
Atıf : 78
2023 Impact/Etki : 0.246
Ziraat Mühendisliği